Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a bottle – tre Valborgsviner

Grab a bottle – tre Valborgsviner

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 2 minuter

Valborgshelgen är speciell för mig, Walpurgisnacht, häxnatten, bonfires, majbrasan och min bröllopsdag. Självklart skall det korkas upp och skålas med riktiga godigar till en sån dag. Men helgen är lång och vi behöver ha lite gott till maten också. Jag har valt ut tre favoriter ur fasta sortimentet som alla tre passar både Valborgshelgen och Kungens födelsedag - skål!

winetable_grababottle_kloster_eberbach

Kloster Eberbach Riesling Kabinett 2021, Tyskland, Rheingau, Nr 5810, 109 kr

Frisk och fruktig med dofter av päron, honung, vita blommor och gröna druvor. Smaken är formad kring den runda mjuka texturen, följsam och varmt söt med iskall syra som strukturell ryggrad. Det är ett riktigt kontemplationsvin med sin friskhet, druviga blommighet, sin värme och låga alkohol. Ett vin för njutning och poesi men också ett vin passande till råstekta skaldjursstjärtar och till den vita sparrisen som fått en touch av chili i sin hollandaisesås.

winetable_grababottle_cuisinedemamere

Chinon Cuisine de ma Mere 2020, Frankrike, Loire, Nr 71529, 129 kr

Ärligt husvin på cabernet franc, ekologiskt och Hållbart Val-märkt. Smaken är saftig och stram med uppfriskande fruktsyror, lätt rödbärigt och grönörtigt. Den fruktiga smaken med svartvinbär, färska örter, blåbär och lakrits serveras helst lite svalt till rillette, italiensk korv och linsgryta eller till kallskuret ljust kött och en klick senap. Vinet odlas på en mindre vingård om två hektar i Chinon, beläget i Loire-dalen.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel.

Vinglas vitt vin riesling

Riedel Veloce, Riesling, 2 pack, 699 kr

Det här glaset är unikt eftersom det passar till både vita och röda viner. Kupans långsmala form och slutna öppning balanserar syran i vita viner genom att lyfta fram druvans fruktighet. Av samma anledning passar det till röda viner med fin syra och balanserade tanniner, som till exempel Zinfandel och Chianti.

winetable_grababottle_fontanafredda_ebbio

Fontanafredda Ebbio Langhe Nebbiolo 2020, Italien, Piemonte, Nr 22300, 129 kr

Ett vin där ränderna sitter i, fyllt av blåbär och mörka röda körsbär, viol och örter. Torrt och strävt med juicy syra och skönt strukturerade fat, lång eftersmak med flirtiga körsbär, nypon och rosor. Framröstad till ÅRETS BÄSTA VIN 2021 av föreningen Munskänkarna. Gott till tagliatelle ai funghi eller till nygrillade lammracks.

Annons

Planeta Nocera 2017

Planeta Nocera 2017

Land:Italien, Sicilien
Pris:195 ,-
Alkoholhalt:13.5%
Volym:750 ml

Planeta Nocera 2017

Land:Italien, Sicilien
Pris:195 ,-
Alkoholhalt:13.5%
Volym:750 ml

I doften och smaken hittar vi gott om blommighet, solmogna körsbär och rödbärig fräschör tillsammans med en touch av apelsinskal, lakrits och aningen mineralsälta. I avslutet också en släng av färskmalen svartpeppar och färska örter. Piggt, kul och eget. Det här vinet får gärna drickas i stora kupor runt 16-17 grader. Sitter bra med en plockbricka med chark och ost, men gör sig också fint med inte minst fläsk eller fågel, gärna med lite feta tillbehör.

NR: 75878

Mer grab a bottle

Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan
Vintips – triss i riesling till vårens primörer
Vintips - Tre viner till vårens primörer
Vintips – tre vårfriska roséer i fast sortiment

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.