Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Börja året med tre Super Bargains!

Grab a Bottle – Börja året med tre Super Bargains!

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 1 minut

Vi inleder det nya året med tre super-bargains. Det har varit en del kostnader med jul och nyår och januari brukar vara tuff för många. Men inte behöver man dricka sämre för det. Två prisvärda tyska viner och en stekhet italienare. Pär Strömberg guidar er rätt i fasta sortimentets djungel.

winetable_grababottle_bassermann_jordan

Bassermann-Jordan Riesling Trocken 2021, Tyskland, Pfalz, nr 79332, 171 kr

Ett riktigt charmtroll till riesling det här! Givetvis finns den riesling-typiska syran som en stadig pelare i mitten, men här finns också charmig frukt som drar åt det gula, med gott om äpplen och aprikos. Skolboksexempel på riesling och således en riktig super-bargain från Pfalz. Perfekt till skaldjur, fisk eller vegetariska rätter.

tysk pinot

Philipp Kuhn Pinot Noir Tradition 2019, Tyskland, Pfalz, nr 74134, 191 kr

Kalasgott och fantastiskt prisvärt kanonvin också denna från tyska Pfalz. Här finns spänning och ryggrad i en hint av ek men elegant fokuserat på frukten. Årgången börjar öppna sig och visar upp en snygg reduktion som stilrent övergår i syrliga körsbär, tranbär och lingon, charmigt röd och bittersöt med örter och kryddor i en ren och generös bjudning. En sann super-bargain ur fasta sortimentet. Bäst till grillad kyckling eller till parmalindad torskrygg med rödvinssås.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

Riedel Veloce Pinot Noir/Nebbiolo, 2-pack, 675 kr

Riedel Veloce är en kollektion stilfulla vinglas döpta efter det italienska ordet för snabb. De lyxiga glasen har tunn, hög stam och en elegant diamantformad kupa – specifikt framtagna för lätta röda viner med frisk syra. De generösa kuporna ger en maximal smakupplevelse genom att lyfta fram fruktsötma och balansera den höga syran.

budgetbarolo_grimaldi_itsabargain_superfynd

Giacomo Grimaldi Barolo Piccole Vigne 2017, Italien, Piemonte, nr 53008, 251 kr

Andra årgången av det här vinet från familjegården som ligger högst upp i byn Barolo. Körsbär, viol och rosor med frisk syra, fyllig frukt och klättrade tanniner. Otroligt prisvärt och gott och en garanterad super-bargain! Till en klassisk svamprisotto med riven parmesan eller den italienska charkbrickan.

Mer grab a bottle

Vintips - Vin till ostron
Öltips – tre klassiska pilsner
Vintips - Nyheter som kvalat in genom beställningssortimentet 
Vintips – Tre perfekta röda burgarviner du inte vill missa!
Vintips - Två nyheter och en ny årgång!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.