Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Tre rosa högsommarviner under hundringen

Grab a Bottle – Tre rosa högsommarviner under hundringen

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 2 minuter

I veckans Grab a Bottle plockar Pär Strömberg tre roséviner ur fasta sortimentet, alla under hundra kronor. Det är mjukt bärigt från Sydafrika, läskande fruktigt från Italien och krispigt syrligt från Tyskland.

Flaskbild påMulderbosch rosé

Mulderbosch Rosé 2022, Sydafrika, Coastal Region, Nr 6077, 99 kr

Trotjänare som funnits på Systembolaget sedan 2008. Koncentrerad syrligt och rödbärigt, gott om smultron, hallon och blodapelsintoner i ett örtigt och fruktsött avslut. Den höga syran gör att vinet lyfter och känns fräscht och friskt. Ett hållbart val som passar som gott picknickvin eller till enklare sommarsallader med kyckling eller tonfisk som bas. Passar även perfekt till grillade blåmusslor med thailändsk touch.

Flaskbild på Colle Reale

Colle Reale Cerasuolo Rosé 2022, Italien, Abruzzerna, Nr 2242, 99 kr

Friskt syrlig och torr med ett rent rödbärigt uttryck som balanserar fint mellan frukt, kropp och syra. En hel näve full av läskande frukt och bär, främst av blodapelsin, jordgubbar och persika men även lite syrligare granatäpplekärnor finns med i den lätt örtiga finishen. Druvan heter montepulciano, kommer från ekologiska odlingar och är veganvänligt. Så varför inte passa på att äta veganskt till ett glas av denna rosé, kanske en krämig vegansk medelhavsrisotto eller en vegansk poké bowl med tofu eller tempeh.

Grab a Glass
I samarbete med Riedel

winetable_pinot_noir_veloce

Pinot Noir/Nebbiolo, 2-pack, 627 kr

Serien Riedel Veloce är döpt efter det italienska ordet för snabb och är en kollektion vinglas i kristall med tunn hög stam och en elegant diamantformad kupa. Det här glaset är särskilt framtaget för mjuka röda viner med frisk syra, såsom nebbiolo och gamla världens pinot noir. Glaset lyfter fram fruktsötman i vinet och balanserar på så vis den höga syran. Kupan är vid nertill och relativt smal upptill, vilket gör att frukten och friskheten också förstärks i doften.

Flaskbild på Mehrlein Rosé

Mehrlein Pinot Noir Rosé 2021, Tyskland, Rheingau, Nr 6031, 99 kr

Från Rheingau och mineral och kalkrika branta sluttningar, ett rosévin fullt av energi. Rödbärig, örtigt, syrligt och läskande friskt där röda vinbär samsas med smutlron, rabarber och vattenmelon. En fin köksörtig touch i avslutet ger vinet en skjuts fram på matbordet. Där passar det bäst till lättare fiskrätter, skaldjur och somriga sallader med räkor och musslor.

Annons

X Marks the Spot

X Marks the Spot

Land:Australien
Pris:119 ,-
Alkoholhalt:13%
Sockerhalt:3 g/l
Volym:750 ml

X Marks the Spot

Land:Australien
Pris:119 ,-
Alkoholhalt:13%
Sockerhalt:3 g/l
Volym:750 ml

Här i tappning pinot noir från down under med lätt rökig reduktion, mogna jordgubbar och sandelträ. Oväntat koncentrerat och fylligt med djupa smaker av svarta bär, mörkt röda bär, örter, lakrits och salmiaklik mineralitet i avslutet. Perfekt match till picknick-kycklingen, en risotto eller till en hårdgrillad dorada med örter.

NR: 2432

Mer grab a bottle

Vintips - Rött vin till grillen
Vintips – gott från Grekland
Vintips - Vin till ostron
Öltips – tre klassiska pilsner
Vintips - Nyheter som kvalat in genom beställningssortimentet 

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.