Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Tre vita till kräftorna

Grab a Bottle – Tre vita till kräftorna

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 1 minut

Kräftskiva, snaps och öl, jo visst är det en kombo som inte går av för hackor. Men för den som inte gillar öl eller sprit så går det naturligtvis att dricka annat gott till de små röda krypen. Vinexperten Pär Strömberg tipsar om tre vita viner som passar som kräftan i skalet.

Flaskbild på Muscadet Sèvre et Maine sur lie 2022

Gadais Père & Fils Muscadet Sèvre et Maine sur lie 2022, Frankrike, Loire, Nr 2275, 95 kr

Atlantnära melon de bourgogne som legat kvar på sin jästfällning under vintern, fram till buteljering i mars. Frisk havsbrisig nos med mineralitet, ostronskal, lime och gråpäron. Smaken är frisk med hög fräschör och mineralitet, frukten sirlig och ren av citrusfrukt och krusbär med saltstänkta stenar i finishen. Gott till kräftor!

Flaskbild på Dr L Riesling 2022

Dr L Riesling 2022, Tyskland, Mosel, Nr 7218, 109 kr

Klingande frisk och ren Moselriesling med inneboende energi och kraft. Doften är krispigt grön och skinande mineralisk. Smaken bjuder på kalkrik mineralitet, krutrök, päron och gul stenfrukt. En frisk fyllig sötma bjuder upp till kamp mot den knivskarpa syran. Balansen är total och det är mycket gott till kräftor.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel.

vinglas riedel

Riedel Veloce, Riesling, 2 pack, 749 kr

Det här glaset är unikt eftersom det passar till både vita och röda viner. Kupans långsmala form och slutna öppning balanserar syran i vita viner genom att lyfta fram druvans fruktighet. Av samma anledning passar det till röda viner med fin syra och balanserade tanniner.

Flaskbild på Domaine Laroche L Chablis 2022

Domaine Laroche L Chablis 2022, Frankrike, Bourgogne, Nr 79925, 169 kr

Kalkbomb till chardonnay från en producent med både anor i och inflytande på området. Nosen förgylls av guldgul frukt och saltig mineralitet. Smaken fyllig och krispig av gula äpplen, citrusfrukt, melon och färska örter. Friskt och energiskt med lätt fetma i texturen. Gott till… just det, du gissade rätt, kräftorna, men framförallt för dig som hellre väljer tillbehören, bröd, ost och västerbottenspaj.

Mer grab a bottle

Vad dricker man till grillad kyckling?
Tre bra gin till sommarens drinkar
Vad dricker man till räkor?
Tre vita nyheter på fasta hyllan
Tre viner till midsommar

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.