Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Triss i bra alkoholfritt

Grab a Bottle – Triss i bra alkoholfritt

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Visst är det gott med vin alla dagar i veckan – men kanske känner du också att det är läge att komma igång med vardagsrutinerna efter semestern? Well, det finns faktiskt gott om bra grejer att dricka även för den som vill skippa alkoholen. Andreas Grube tipsar här om tre alkoholfria favoriter på Systembolagets fasta hylla.

Alkoholfri dryck från Sverige.

Lazy Estate Sparkling Tea Lemongrass & Mint Alcohol Free, Sverige, nr 1988, 79 kr

En kul, spännande och riktigt god produkt det här. Basen är Darjeeling-te som extraherats och sedan smaksatts med citrongräs och mynta, vilket ger en smakprofil som både är syrligt frisk och fräsch och har gott om äpplen, persika och citrus i doft och smak. Också med en lätt sötaktig överton i eftersmaken. Tycker att den gör sig allra bäst bara på egen hand, men sitter också schyst till exempelvis sushi eller en lättare sallad.

Alkoholfritt vin från Tyskland.

Leitz Eins Zwei Zero Riesling Alcohol Free, Tyskland, nr 11901, 72 kr

När det gäller alkoholfritt vin är det här en pava som jag alltid återvänder till. Anledningen är enkel: just alkoholfritt vin är ett segment där väldigt få faktiskt lyckas skapa något som har balans, harmoni och som ocks är gott. Men Leitz lyckas! Här bjuds på en läskande rieslingfräschör i form av gröna äpplen, färskpressad citrus och lite krusbär. Bra drag i syran och imponerande längd.

Alkoholfri cider från Sverige.

Hopple Alkoholfri, Sverige, nr 11902, 28,90 kr

Den svenska ciderproducenten Pomologik ligger i framkant vad gäller utvecklingen av hantverkscider – och man gör riktigt snygga produkter både med och utan alkohol. Vad gäller det senare är det här en av mina favoriter. I doft och smak hittar du rikligt med saftiga röda äpplen, mogen clementin, en lätt touch av honung och med en fin kryddighet på toppen. Kalas på egen hand men också gott till kyckling, fläsk eller hyfsat milda ostar.

 

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.