Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Tre finare vinare i fasta sortimentet med ny årgång

Grab a Bottle – Tre finare vinare i fasta sortimentet med ny årgång

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 1 minut

Pär Strömberg har valt ut veckas grabbis som består av tre favoriter i Systembolagets fasta sortiment, nu med nya årgångar. Från Wien i Österrike, en fieldblend av syra och energi, från Portugal en höstmurrig höjdare och från Frankrike en stilren Bourgogne med personlighet och charm. Till detta bjuder vi på lite mattips i vanlig ordning. Häng med...

Flaskbild på Casa Relvas 2022

Casa Relvas Touriga Nacional 2022, Alentejo, Alentejano, Nr 2809, 119 kr

Högkvalitativ touriga nacional från södra Portugal med raka besked, där blå fyllig frukt domineras av björnbär, mörka körsbär och blåbär med läskande syra köks-örtig karaktär av salvia och timjan, lakrits och viol. Det här vinet gör sig lika utmärkt till både boeuf bourguignon och lammgryta som till vegetariska alternativ. Ett otroligt all-roundvin som matchar det mesta när ett värmande rött är önskemålet.

Flaskbild på Zahel Wiener Gemischter Satz 2022

Zahel Wiener Gemischter Satz 2022, Österrike, Wien, Nr 2515, 119 kr

En österrikisk fieldblend av grüner veltliner, riesling, chardonnay, pinot blanc, pinot gris och gewurtztraminer. Med tanke på att det blir svårare och svårare med endruvsviner i klimatförändringarnas framtid så är det här kanske hoppet? Vilket som så är det ett otroligt friskt vin, lätt spritsigt, syrligt med läskande mineralrik sälta där gröna äpplen, krusbär och lime tar oss med i ett mineraliskt avslut. Här har du det perfekta vinet till skaldjur och plattfisk i gräddig sås. En tonfisksallad Niçoise är inte heller dumt i sällskapet.

Flaskbild på Chanzy Rully en Rosey

Chanzy Rully en Rosey 2021, Frankrike, Bourgogne, Nr 2821, 199 kr

Från en av storheterna i Côte Chalonnaise och en sval årgång som utmärker sig med elegantare rödbärig frukt än tidigare årgångars fruktkoncentration. Ett fruktigt, rödbärigt och välintegrerat vin där finstilt ek tar sig an skogshallon, lakrits, svartpeppar, pomerans, vanilj och örter. En finstämd körsbärs-tjing avslutar det hela. Heta lammracks, utskuren biff med klyftpotatis och pepparrotsrasp eller ugnsgrillad Bresse-kyckling med örter välkomnas å det yttersta.

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.