Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Grab a Bottle - det lackar mot helgfirande!

Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Det lackar mot jul och nyår och under helgernas firande vill väl alla dricka något riktigt festligt. Mousserande vin i all ära, Champagne är det bästa alternativet, tvivelsutan. Pär Strömberg tipsar om sina tre favoriter ur fasta sortimentet.

winetable_grababottle_diebolt_vallois

Diebolt-Vallois Prestige Extra Brut, Frankrike, Champagne, Nr 7723, 429 kr

Extravagant floral och blommig som en nyplockad bukett om sommaren. Inbjudande nos av äpple och lime, vita och gula blommor med en tät och mjukt krämig mousse där en ren och friskt läskande syra lyfter som en drake över sommarängen och svävar länge i en fyllig charm. Vinet är naturligtvis en längtan om sommaren men passar fantastiskt till vinterns skaldjur.

winetable_grababottle_charles_heidsieck

Charles Heidsieck Brut Réserve, Frankrike, Champagne, Nr 77522, 499 kr

Energi och elegans i ett med friven aromatisk parfymerad nos. Här trängs mogna äpplen med citrussyrlig pigg frukt och kristallklara mineraler. Tät, krämig och fyllig med otrolig skärpa i syran som sitter med rakbladsvass precision. Avslutet charmigt, varmt omhuldande, friskt och syrligt fruktigt. Gott som aperitif med salta chips eller till toast skagen.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

champagneglas riedel

Riedel Veloce, Champagne, 2-pack, 675 kr

Riedels populära serie Veloce har fått sitt namn från italienskan ord för snabb och bjuder på ett brett sortiment av tunna, druvspecifika kristallglas. De eleganta glasen i kristallglas har ett vidare mittparti som framhäver vinets aromer, samtidigt som den smalare öppningen koncentrerar doften. Öppningen styr dessutom drycken till den främre delen av tungan, vilket gör att vinets sötma lyfts fram. Passar utmärkt till mousserande viner.

winetable_grababottle_henriot

Henriot Millésimé Brut Vintage 2012, Frankrike, Champagne, Nr 77710, 679 kr

Årgångsvin med klass och stil, grace, nerv och livfullhet. Mjuk läskande frisk mousse där blandade äpplen myser ihop med färsk citrus och nybakad brioche. Här har du ett kontemplationsvin som inte lider av några som helst skavanker. Njut med din bästa vän, partner, lover eller till ett tjog ostron.

Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.