Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – vårens tre pärlor på riesling

Grab a Bottle – vårens tre pärlor på riesling

Lästid: 2 minuter

Charmiga energiknippen från rieslingkysst mark, snurrvänligt, solvänligt och mer än läckert till vårens primörer. Här är tre friska vårfläktar.

RieslingSauvage_winetable

Riesling Sauvage 2019, Tyskland, Rheingau, nr 5899, 129 kr

En sipp och friska vindar, en mjuk blommighet och fågelkvitter sveper omkring dig. Toner av gröna krispiga äpplen, citrus, färska örter och mineral dansar in våren på de allra förnämligaste av vis. Det här är ett energiknippe till riesling i ren, frisk och okomplicerat läskande stil. På vintern dricker jag det gärna till skaldjur och choucroute. På våren njuter jag ett svalt glas i eftermiddagssolen, till goda vänner och en bit comté.

Riedel_winetable

Grab a Glass
I samarbete med Riedel

Riedel Veritas, Riesling/Zinfandel, 2 – pack, 649 kr

Ett unikt glas som passar både vita och röda viner. Kupans långsmala form och slutna öppning balanserar syran i vita viner genom att lyfta druvans fruktighet. Av samma anledning passar glaset fint till röda viner med fin syra och balanserade tanniner.

Visste du att …Veritas är en serie maskintillverkade glas. Glasen har samma charm som munblåsta glas, men en precision som endast maskintillverkade glas uppnår. Den exceptionellt tunna stammen ger glasen en elegant känsla och signalerar att de är av förstklassig kvalitet.

LeitzEinsZweiDryRiesling_winetable

Leitz Eins Zwei Dry Riesling 2019, Tyskland, Rheingau, nr 5822, 99 kr

Ännu en svalkande pärla från de branta vingårdarna i Rheingau (den höjdrädde bör ta sig ett glas innan hen ger sig ut). Johannes Leitz gör viner med massor av charm, personlighet och sval elegans. Här andas vi sommaräng, vit persika, mineral, citrus och lätt honungston. Vad sägs om säsongens första vita sparris med citronhollandaise och ramslök?

Jurtschitsch_winetable

Jurtschitsch Langenlois Riesling 2019, Österrike, Kamptal, nr 2939, 149 kr

Smakfullt, stilrent och piggt från Alwin och Stephanie Jurtschitsch. Här har man arbetat ekologiskt sedan sjuttiotalet och idag är samtliga av egendomens vingårdar ekologiskt certifierade. Vinerna är alltid lika finstämda med god fruktig koncentration, krispig fräschör och lätt örtighet. Snurra loss till grillad fisk med vårens primörer.

Njut och surfa in på vår liveprovning: FOR THE LOVE OF RIESLING

Tid: Torsdagen den 18e mars klockan 19:00-19:45
Provningen är kostnadsfri och går att se i efterhand på Wine Tables Facebook och Youtubekanal

Missa inte heller våra ljuvliga tilltugg till riesling – finns här: smältande goda snacks till riesling

Annons

Rotari Rosé 2015

Rotari Rosé 2015

Land:Italien, Trentino
Pris:129 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Rotari Rosé 2015

Land:Italien, Trentino
Pris:129 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Var flaska Rotari berättar sin historia. Dess elegant fruktiga koncentration skildrar en unik växtplats och anrika produktionsmetoder. Till Rotari Rosé plockas pinot noir och chardonnay från de bästa av vingårdslägen kring de vackra sluttningarna i Trentino. Vinet jäser en andra gång på butelj och vilar min 24 månader på sin jästfällning innan degorgering. Resultatet är ett krispigt, fruktigt vin med toner av smultron, mineral, grapefrukt och brioche. Perfekt att matcha till vårens primörer!

NR: 7701

Mer grab a bottle

Vintips – Tre Sportlovsviner
Öltips – tre syrligt läskande bärs
Vintips – tre bubbel att skåla med på Alla Hjärtans Dag
Vintips – prisvärda pavor från Languedoc–Roussillon
Vintips – Tre maffiga vinterviner

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.