Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – viner för påskfest

Grab a Bottle – viner för påskfest

Lästid: 1 minut

Trädgårdsbubbel, vårens röda allround från rykande heta sluttningar och påskens söta äppelguld. Påsken är här och det firar vi med tre läckra viner som förhoppningsvis finns i en butik nära dig.

Palmer Blanc de Blancs 2014, Frankrike, Champagne, nr 7553, 349 kr

Till påsken vaknar vår trädgård. Snödroppe, lilja, hasselblomma och narciss. Vi väcker jorden, planterar en gräddvit pion och häller upp ett glas friskt mineraldriven champagne. Här möts jordar från Montagne dem från Reims med Côte de Sézanne. Elegans och fräschör möter delikat frukt och vi snurrar toner av citrus, vita blommor och mandel. Kanske några salta chips därtill men mycket mer behövs inte för att förgylla en härligt lång fredag.

Grab a Glas
I samarbete med Riedel

Champagne, 2-pack, 649 kr

Champagne görs av tradition på mer än en druva, därför skiljer sig Riedels champagneglas från övriga druvspecifika glas. Här framhävs därför en specifik dryck och inte en specifik druva. Kupan är spetsig nertill, vilket bildar en ström av bubblor inuti glaset och formationen är inte bara vacker att se – den förlänger också champagnens bubblande liv!  Kupans vida mittparti lyfter aromerna i drycken och den avsmalnande öppningen koncentrerar i sin tur doften till näsan.

DeAetna Terra Costantino 2018, Italien, Sicilien, nr 2400, 159 kr

Nerello mascalese och en mindre del nerello cappucion från Etnas rykande heta sluttningar. Det här är påskens röda allroundvin som du korkar upp till såväl kallskuret och hårdostar som till grillat lamm eller en läcker ratatouille med nybakat surdegsbröd. Frukten drar mot björnbär och solvarma jordgubbar, därtill kryddiga toner och läckert rökig mineralitet.

Brännland Iscider 2018, Sverige, nr 2918, 249 kr

När norrländsk kyla får bita tag i svenska äpplen blir det minsann hett. Ett guldgult skimmer där den frostigt läckra syran sveper kring äpplig koncentration. Det här ger ren och skär glädje, gärna att njuta till krämiga getostar och mellanlagrade hårdostar som ger viss syra, viss sälta och viss knäckighet. Också mer än gott till stekta äpplen med hemvevad vaniljglass.

 

Mer grab a bottle

Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan
Vintips – triss i riesling till vårens primörer
Vintips - Tre viner till vårens primörer
Vintips – tre vårfriska roséer i fast sortiment

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.