Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – whiskyspecial: Tre höstnyheter på hyllan

Grab a Bottle – whiskyspecial: Tre höstnyheter på hyllan

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 2 minuter

I den här veckans Grab a Bottle dukar vi om vinbordet till ett spritbord och låter Andreas Grube bulla upp med tre bra och prisvärda whiskynyheter på Systembolagets fasta hylla. Här bjuds på såväl kraftfull skotsk rökbomb, mjukt rödbärig fyndwirre och ett lyckat experiment från våra grannar i Danmark.

finlaggan_wine-table_whiskytips

Finlaggan Batch Strenght Islay Single Malt, Skottland, nr 518, 388 kr

Stöddig och kraftfull whisky med påtaglig tjäraton från den rökiga whiskyns högborg – Islay vid den skotska vindpinade västkusten. Den här whiskyn är buteljerad vid 50 procents alkoholstyrka så här bjuds på rejält med rivig krydda i både doft och smak, men också gott om torkade aprikoser och äpplen, färska och rostade nötter, vanilj och lite mogen citrus. Väldigt stiligt hantverk där allt sitter snyggt i balans trots kraften och kryddan. För egen del kör jag gärna ett par tre droppar vatten i glaset, vilket får äppel- och pärontoner och lite fräsch citrus att blomma fram.

tamnavulin-pinot-noir_wine-table_whiskytips

Tamnavulin Red Wine Cask Edition Pinot Noir Single Malt, Skottland, nr 547, 299 kr

Tamnavulin har släppt en hel serie whisky som slutlagrats på fat som tidigare innehållit rödvin. Grenache och cabernet sauvignon var först ut och nu i september kom också den här på pinot noir. En väldigt prisvärd whisky där vinet känns av i försiktigt rödbäriga toner i både doft och smak, harmoniskt ackompanjerade av mogen apelsin, smeksam vanilj och ett litet stänk honung.

stauning_wine-table_whiskytips

Stauning Rye Whisky, Danmark, nr 416, 599 kr

Kul whiskysatsning från danska Stauning, ett bolag som grundades 2005 av ett gäng polare som bestämde sig för att lära sig göra whisky. Här har man använt sig av i huvudsak råg (70%) viket bidrar med en torr och kryddig karaktär och rågbrödstoner, men också gott om smörkola, kanel, vanilj och en näve blandade nötter. Alkoholen ligger på 48 procent men är väldigt snyggt integrerad. Härligt fyllig munkänsla och bra balans i finishen. Lyckat!

Annons

Wente Estate Grown Chardonnay 2020 - Produced in California.

Wente Estate Grown Chardonnay 2020 - Produced in California.

Land:USA, Kalifornien
Pris:145 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Wente Estate Grown Chardonnay 2020 - Produced in California.

Land:USA, Kalifornien
Pris:145 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Lätt ekad och välbalanserad chardonnay från ett familjeföretag med anor från 188o-talet. Charm och personlighet samlas i denna flaska som öser ut frukt och friskhet i balans med rostad ekfatskaraktär, brynt smör, gul stenfrukt och kryddor som vanilj och kardemumma. Det här vinet passar utmärkt till såväl grönsaksrätter, vällagad fisk som till rätter på ljust kött som fågel och gris men även till lättare rätter på lamm.

NR: 2027

Mer grab a bottle

Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan
Vintips – triss i riesling till vårens primörer
Vintips - Tre viner till vårens primörer
Vintips – tre vårfriska roséer i fast sortiment

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.