Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grube guidar – 7 bra prosecco i olika prislägen

Grube guidar – 7 bra prosecco i olika prislägen

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 2 minuter

Vindrickare världen över verkar onekligen älska prosecco. Och ja, den har väl mest kommit att tänkas på som ett lättillgängligt och fruktigt bubbel som passar till somriga fester. Men faktum är att prosecco görs i många olika kvalitetsnivåer, från enklaste enkla till viner med djup och pondus. Här tipsar Andreas Grube om sju bra val som finns i fast sortiment och att beställa.

castelmare

Castelmare Prosecco Organic Extra Dry, nr 79780, 89 kr

Klassisk skolboks-prosecco när vi snackar den enklare instegsvarianten. Och ja, här får du alla de klassiska smakerna: söta päron, honungsmelon, gröna äpplen och lite citrus. Okomplicerad men trevlig i sin enkelhet. Får gärna drickas rejält sval.

pizzolato

Prosecco Pizzolato, nr 7870, 95 kr

Både fruktig och frisk i torr och lite krispig stil. De klassiska smakerna finns såklart där, men här finns också en lätt touch av syrliga krusbär, tillsammans med färskpressad citron, som piggar upp i munnen.

casalforte

Casalforte Prosecco Extra Dry, nr 7720, 94 kr

Också en prosecco formulär 1A som ändå bjuder på god balans och viss karaktär i djungeln av generisk prosecco i den här prisklassen. Fruktdriven och läskande med päron och lime i förarsätet.

baccio-della-luna

Baccio della luna Prosecco Rosé, nr 7958, 99 kr

Det känns ju lite som att trenden med roséprosecco litegrann, och något oväntat, kommit av sig. Men för den som gillar stilen är det här ett bra exempel. Visst, flaskan ser ju ut som att den hör hemma på ett barnkalas, men själva vinet bjuder på somriga smultron, färskpressad citrus och gröna örter i hyfsat läskande stil.

cartizze

Cartizze Vadobbiadene Superiore Dry, nr 79797, 299 kr (BS)

Ja, här skjuter priset iväg en hel del – men så gör också kvaliteten. Här finns en helt annan intensitet i smakprofilen, och också en betydligt bättre längd. Floral, fruktig med fin fräschör och hyfsat tryck i smakerna.

cavalieri

Cavalieri Rive di Colbertaldo Valdobbiadene Prosecco 2019 (BS)

Prosecco med något litet extra i både doft och smak. Pigg, energisk och ren i stilen, med gott om mogna päron och färskpressad citron, men också lite tropiska nyanser av mango, ananas och aprikos. Frisk och läskande.

casa-canevel

Casa Canevel Prosecco Rosé Brut 2020, nr 75170, 129 kr (BS)

En av mina favoriter när vågen av roséprosecco briserade på allvar i slutet av 2020. Rödbärig och charmig med gott om färska örter, smultron och aningen blodgrape. Okomplicerat och somrigt – perfekt för lata dagar i sommarhammocken.

 

Annons

Bisol 1542 Crede Brut

Bisol 1542 Crede Brut

Land:Italien, Venetien
Pris:179 ,-
Alkoholhalt:11.5%
Sockerhalt:-
Volym:750 ml

Bisol 1542 Crede Brut

Land:Italien, Venetien
Pris:179 ,-
Alkoholhalt:11.5%
Sockerhalt:-
Volym:750 ml

Ett utmärkt exempel på högkvalitativ Prosecco där stramhet, djup och mineral fått övertrumfa den annars så aromatiska stilen. Här får man uppleva toner av gröna äpplen, ostronskal, frisk lime och en lätt rökighet. Ett fenomenalt matvin som också går att avnjuta solokvist.

NR: 77455

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.