Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – 3 bra nyheter i fast sortiment

Grab a Bottle – 3 bra nyheter i fast sortiment

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 2 minuter

Junisläppet av nyheter i Systembolagets fasta sortiment lämnade, minst sagt, en del övrigt att önska. Men några små guldkorn går ända att vaska fram – här serverar Andreas Grube tre viner som förgyller sommaren och som du hittar på ett Systembolag nära dig.

fruitiere

Fruitière Vinicole D’Arbois Crémant du Jura Brut, Frankrike, nr 2426, 149 kr

Riktigt läcker crémant från Jura med gott om gula och röda äpplen, ljus nougat, aprikos och lite marsipan i doft och smak. Pigg och ren i munnen och med ett bra klipp i syran. Snyggt både på egen hand, till färska skaldjur eller lättare rätter på kyckling.

I samarbete med Riedel

Veloce champagne

Riedel Veloce, Champagne, 2-pack, 699 kr

Riedels populära serie Veloce har fått sitt namn från italienskan ord för snabb och bjuder på ett brett sortiment av tunna, druvspecifika kristallglas. De eleganta glasen i kristallglas har ett vidare mittparti som framhäver vinets aromer, samtidigt som den smalare öppningen koncentrerar doften. Öppningen styr dessutom drycken till den främre delen av tungan, vilket gör att vinets sötma lyfts fram. Passar utmärkt till champagne och rosévin.

casa-clara

Casa Clara Capela 2020, Portugal, nr 2124, 89 kr

Jamen ibland vill man bara ha ett lättklunkat vitt att svalka sig med när sommarsolen gassar, och då kan man sträcka sig efter den här pavan. Okomplicerat, straightforward och läskande utan krusiduller. Gulfruktigt och blommigt med päron, honungsmelon, örter och färsk citrus. I eftersmaken också en sälta som piggar upp. Klart bra för pengen.

casa-americo

Casa Américo Jaen 2020, Portugal, nr 4689, 149 kr

Se där, ytterligare en portugis på listan – men här en rödpangare med både kryddig botten och med gott om pigg röd frukt. Jaen heter druvan – som för övrigt är samma som mencía i Spanien – och här bjuds på hallon, björnbär och färsk timjan i doft och smak. Servera gärna hyfsat svalt till biffsallad eller flankstek med kryddiga tillbehör.

Annons

Lanson Rosé Label

Lanson Rosé Label

Land:Frankrike, Champagne
Pris:499 ,-
Alkoholhalt:12.5%
Volym:750 ml

Lanson Rosé Label

Land:Frankrike, Champagne
Pris:499 ,-
Alkoholhalt:12.5%
Volym:750 ml

Guldkantad och laxfärgad med doft av rosor, röda bär, smultron och gula kex. Torr och stramt syrlig frukt med apelsin, blodapelsin, röda äpplen och färska örter. Mjukt finbubblig mousse med fräsch syra i delikat finess, elegant och torrt skalbeskt avslut där lakrits trängs med rökig mineralitet. Ett stort och lyxigt vin som andas Wimbledonflärd likväl som aperitif på jubileumsfesten eller till nygrillade havskräftor på uteplatsen

NR: 7495

Mer grab a bottle

Vad dricker man till grillad kyckling?
Tre bra gin till sommarens drinkar
Vad dricker man till räkor?
Tre vita nyheter på fasta hyllan
Tre viner till midsommar

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.