Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Nyårets tjusigaste tilltugg

Nyårets tjusigaste tilltugg

Lästid: 1 minut

Låt nyårsbubblorna förföras genom kyssar från havet och de godaste av tillbehör. Här bjuder vår kock Rod Pérez på såväl äpplig citronette som ostgräddig gratinering.

Ostronens tre ljuva tillbehör 

ÄPPELCITRONETTE

INGREDIENSER:

¼ äpple skuret i små tärningar

½ dl citronjuice

½ dl olivolja

1 msk plockad dill

1 bit pepparrot rivs över ostronet vid servering

GÖR SÅHÄR:

Blanda alla ingredienser och servera på ostronen, avsluta med att riva lite pepparrot över det garnerade ostronet.

VINÄGERLÖK

INGREDIENSER:

1 dl champagne vinäger eller sherry vinäger

1 dl fint skuren schalottenlök eller silverlök

GÖR SÅHÄR:

Finhacka löken och låt dra i vinägern minst 30 min innan servering. Toppa sedan dina ostron med vinägerlöken.

I GLASET:

prosecco_winetable

Casa Canevel Prosecco Rosé Brut 2019, Italien, Veneto

champagne_winetable

Pierre Peters Cuvée de Réserve , Frankrike, Champagne 

OSTGRATINERING

INGREDIENSER:

1 dl blåmögelost

ca 0,5 dl grädde

Svartpeppar

GÖR SÅHÄR:

1. Blanda osten med grädde till en lätt och smidig kräm. Mängden grädde kan variera beroende på vilken ost som används.

2. Smaka av med lite svartpeppar

3. Toppa ostronen med 1 tsk av blandningen och gratinera med en brüle – brännare eller högst upp i ugnen på grillvärme mellan 30 – 60 sekunder, tills ostronet blir varmt och ostblandningen gyllene.  Låt svalna något innan servering och toppa då med lite av vinägerlöken ovan.

I GLASET:

clotildedavenne_winetable

Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Rosé, Frankrike, Bourgogne

champagne_winetable

Charles Heidsieck Brut Réserve, Frankrike, Champagne

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.