Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – tre vita januariviner

Grab a Bottle – tre vita januariviner

Lästid: 1 minut

Sakteligen smyger sig ljuset tillbaka. Snön faller mjuk och vacker samtidigt som blickar och bleka leenden lyfts mot en blå strimma på himmelen. Året är nytt. Lika blankt och fullt av möjligheter som tryckt av förväntningar. Att njuta mer av mindre är årets melodi. Att hitta livets goda stunder alldeles intill och att dricka mindre, men bättre.

sauska_winetable

Sauska Tokaji Furmint 2019, Ungern, Tokaj, nr 2055, 119 kr

Druvan furmint – främst känd för sina söta viner från Tokaj, men missa inte dess stora skönhet i torr tappning. Hög syra, fruktigt djup, aromatisk parfym och en lätt honungston gör det hela tjusigt värre. Ser framför mig hur vi väcker livet i kroppen med ett isande vinterbad följt av bastu som sedan toppas med en bricka fylld av goda hårdostar, lantpaté, picklade grönsaker, gott bröd och ett kallt glas vitt.

EinsZweiZero_winetable

Leitz Eins Zwei Zero Riesling, Tyskland, nr 11901, 69 kr

Ett alkoholfritt vin som direkt ger känslan av druva och ursprung –  hör till ovanligheterna. Johannes Leitz är rieslingdruvans mästare som bjuder viner med elegans, charm, fräschör och fruktigt djup. Här bevaras druvans naturliga aromer genom en varsam avalkoholiseringsmetod. Servera svalt till en fräsch glasnudelsallad med krispiga grönsaker och soya på chili, ingefära, vitlök och sesam.

Albariño_winetable

1583 Albariño de Fefiñanes 2019, Spanien, Rías Baixas, nr 90103, 210 kr

Temperamentsfull frukt och läcker kryddighet. Lägg till en snygg touch av franska fat och rökig mineralton och vem dansar inte på bordet? Ett generöst vin som passar såväl eleganta tilltugg som rätter av fisk, skaldjur och ljust kött. Jag skulle slå till på en kryddig paella med färska skaldjur. Salud!

Mer grab a bottle

Vintips – gott från Grekland
Vintips - Vin till ostron
Öltips – tre klassiska pilsner
Vintips - Nyheter som kvalat in genom beställningssortimentet 
Vintips – Tre perfekta röda burgarviner du inte vill missa!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.