Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – stjärnklara bubblor till nyår

Grab a Bottle – stjärnklara bubblor till nyår

Lästid: 1 minut

Ring in det nya och ring ut det gamla i årets första, skälfvande minut. Bubblorna kalla, när det nya året smyger sig närmare oss alla! Här är tre buteljer som lyser klart och krispigt i midvinterns glittriga ljus.

Pierre Peters Cuvée de Réserve, Frankrike, Champagne, nr 7350, 379 kr

Det läckra ljudet av bubblor sprider sig i rummet. Energiskt, skummigt, pärlande. En parfym av sött och salt dansar förföriskt mellan glasen. Frisk som havet, mjuk som smörkola. Ett krispigt vitt nyår blir det utan tvekan med denna tjusiga Blanc de Blancs från vackra vingårdar i Les Mesnil-sur-Oger, Oger, Chouilly och Cramant. En champagne som blommar upp till samtal och goda skratt och som gör sig alldeles ljuvlig till nyårsglitter såsom ostron, havskräftor och hummer. Finns också på ståtlig magnumflaska. Gott nytt år!

Pongrácz_winetable

Pongrácz Brut, Sydafrika, Western Cape, nr 7628, 120 kr

Denna Cap Classique är sannerligen ett kap. Chardonnay och pinot noir bjuder rik mousse, rik frukt och härligt brödig rondör. Här finns toner av vinteräpple, brioche, solmogen citrus och bubblor som kittlar dödsskönt i kistan oavsett om du njuter dem som aperitif, till gratinerade skaldjur, till en fin bit grillad fisk eller till tolvslagets glada rop.

CharlesHeidsieck_winetable

Charles Heidsieck Blanc de Blancs, Frankrike, Champagne, nr 90648, 649 kr

Clap hands here comes Charlie! En jazzig skumpa helt klart, på druvor från sex fina cru’s med betoning på Côtes de Blancs. Två tredjedelar från skörden 2014 och resten är reservvin. Silver på utsidan, silver på insidan. En lika rik som elegant melodi med lätt och läcker mognadston och en parfym av rostade hasselnötter, brioche, citrus och kaprifol. Att njuta till nästan vilket klockslag som helst. Ingår inte i fast sortiment men finns just nu i 71 av landets butiker.

 

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.