Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Tre spirande viner

Tre spirande viner

Lästid: 1 minut

Från lerkärlens djupa struktur till saltstänkta vibbar från medelhavet och blommande Bom Boly! Linda Pérez listar tre viner som passar såväl snö som tö.

Rkatsiteli Qvevri 2018, Georgien, Kakheti Region, 118 kr, nr 2195

Ett av världens äldsta vinländer har tradition, passion och personlighet djupt rotat. Det här är de brandgula gyllene vinet du sätter fram när det är svårt att välja mellan rött och vitt. Strukturen från den lätta skalmacerationen sätter sig lysande till de mera smakrika rätterna medan vinets friska inslag omfamnar såväl krispigt grönt som rätter med hetta. Med andra ord, här har du tapasvinernas tapasvin.

Santorini Assyrtiko, Grekland, Santorini, 189 kr, nr 95934

Assyrtiko är en ny favoritdruva. Det här öppnas när du längtar som allra mest efter havssalta vindar från medelhavet, dignande citronträd och bombastiskt gröna trädgårdar. En prima aptitretare i den första värmande vårsolen, eller varför inte slå på stort och lägga dina allra godaste skaldjur på grillen?

Massor av vårkänslor med solgul frukt, fin mineraltjusig sälta, blommiga toner och piggt grön örtighet. Druvan furmint kan ge så goda viner – missa inte till en bit grillad fisk och årets första sparris.

 

 

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.