Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Vintipset

Vintipset

Bild på Dan Lepp
Dan Lepp Fotograf och vinskribent

Lästid: 1 minut

Varje vecka ger Dan Lepp ett vintips som speglar hantverksmässigt, småskaligt och kvalitativt vin tillverkat i samklang med naturen. Varsågoda!

Nästan varje tisdag lägger jag upp ett tips ur beställningsortimentet (BS) eller sätter ljuset på bortglömda viner från tidigare småpartisläpp. Mitt fokus ligger som vanligt på hantverksmässiga, småskaliga och kvalitativa viner tillverkade i samklang med naturen. Viner som är gjorda av en person med drömmar och visioner och inte i en fabrik. Viner som dricks av producenten själv och hans familj och därför inte (eller endast i nödfall) besprutas. Viner som representerar vinmakaren, en plats och dess jord. Viner med kort innehållsförteckning. Viner som berör.

IuliRossore_winetable

När jag provade det här vinet första gången var jag tvungen att sätta mig ner. Det var något med den mogna men snyggt syrliga mörkröda frukten som tog tag i mig. Så uppfriskande, mångbottnat och djupt på samma gång. Solmogna körsbär och plommon, skogshallon, ett oväntat stråk av svarta vinbär, en liten gul blommighet och ett uttorkande ”svartte-igt” slut. Fabrizio Iulis ”Iuli Rossore” är en ekologiskt odlad (kalkrik mark 350 m.ö.h.) och naturligt vinmakad barbera från Montaldo i Piemonte lagrad på gamla stora ekfat i två år. Ett vin som trots sina 14,5% känns i fin balans. Kanske en barbera för dom som inte gillar barbera? Finns i BS (198 kr, nr 79871) utan kollikrav. Samma gäller det fruktigare systervinet ”Umberta”. (158 kr, nr 72971)   

vin_winetable

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.