Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Fyra säkra kort till helgens middagar

Fyra säkra kort till helgens middagar

Lästid: 1 minut

Flirtig italienare till fredagspizzan, ett bättre hamburgervin eller friskt till de färska skaldjuren? Maria Brander Sporre har plockat fram fyra viner som gör helgen ännu lite godare.

 

Folklore Albariño 2018, Spanien, Rías Baixas, nr 6263, 99 kr

För några år sedan grundade Almundena Imhof projektet Vining i syfte att lyfta fram det unika med de spanska vinregionerna och presentera för världen det ”nya Spanien”. Folklore är gjort på druvan Albariño, eller som portugiserna skulle säga Alvarinho, som här har fått vila på sin jästfällning ”sur lie” i 4 månader för att ge vinet en större komplexitet. Som sig bör bjuds du här på ett fruktigt och friskt vin med en härlig mineralitet. Perfekt till skaldjur.

Brancaia Tre 2016, Italien, Toscana, nr  75501, 139 kr

Tre görs, som namnet låter, på druvor från Brancaias tre olika vingårdar i Toscana. Brancaia har sedan de första årgångarna på 80-talet förknippats med det moderna Toscana och Tre är inget undantag. Vingården drivs nu av Barbara Widner som ger oss ett vin med syrliga, röda bär, örter och mjuka tanniner. Vedugnsbakad fredagspizza är en given kombination.

Quara Single vinyard Malbec 2017 Argentina, Cafayate, nr 6551, 149 kr

Malbec är inget självklart val för mig men här visar sig druvan från sin mjuka och lättillgänglig sida och jag är såld. Höghöjdsodlat och lagrat i 12 månader på både franska och amerikanska fat. Matvänliga mörka bär och plommon med toner av mörk choklad, kaffe och vanilj. En grillad entrecôte och bilden är fulländad.

Black Stallion 2016, USA, Napa Valley, nr 6207, 229 kr

Vinerna från Napa Valley skjuter ofta iväg i pris men här har jag hittat en tillgänglig Cabernet Sauvignon som inte sticker iväg allt för mycket. För dryga 200 kronor får du ett balanserat och fylligt vin med härliga, solmogna bär och matvänliga tanniner. Servera gärna till en saftig hamburgare med sötpotatispommes.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.