Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Best Bubbles for the Buck!

Grab a Bottle – Best Bubbles for the Buck!

Lästid: 2 minuter

Från riktigt tjusig eftermiddagschampagne att njuta till fågelkvitter och vårens sus, till bubblor som viskar om en böljande skönhet och heta skaldjur. Veckans vintips i fast sortiment är rena rama bubblande fynden.

Pierre Peters Cuvée de Réserve, Frankrike, Champagne, nr 7350, 379 kr

Hur läskande och tjusigt kan det bli! Jag går barfota bland vitsippor och sippar mineralkrispig chardonnay från Grand Cru vingårdar i Côte des Blancs. Eleganta toner av citrus, nybakad brioche, havssalta klippor och kaprifol flirtar friskt. Perfekt eftermiddagschampagne, att njuta till en bit ost eller salta chips.

 Champagne 2 pack / 649 kr

I samarbete med Riedel

Det här vackra glaset framhäver en specifik dryck och inte en specifik druva. Kupan är spetsig nertill, vilket bildar en ström av bubblor inuti glaset. Formationen är inte bara vacker att se – den förlänger också de mousserande vinernas bubblande liv! Kupans vida mittparti lyfter aromerna i drycken och den avsmalnande öppningen koncentrerar i sin tur doften i näsan.

Langlois Crémant de Loire Brut, Frankrike, Loiredalen, nr 7404, 149 kr

Yppigt bubbel i välgjord stil. Druvorna ärchenin blanc, cabernet franc och chardonnay och tillsammans balanserar de med brödig koncentration, grönäpplig fräschör och med ett snyggt stråk avmineral. Lysande aperitif men också riktigt gott till en Spaghetti alle vongole med vitlök och chili.

Pongrácz Brut, Sydafrika, Western Cape, nr 7628, 120 kr

De här sydafrikanska bubblorna gör mig alltid positivt överraskad. Flirtigt och moget fruktigt med fin struktur och läskande friskhet. Pinot noir och chardonnay bubblande enligt traditionell metod. Jag drömmer mig bort till Sydafrikas böljande skönhet och poppar till grillade räkor med chili, vitlök och generöst med lime.

Annons

Louis Roederer Rosé 2014

Louis Roederer Rosé 2014

Land:Frankrike, Champagne
Pris:629 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Louis Roederer Rosé 2014

Land:Frankrike, Champagne
Pris:629 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Louis Roederes roséchampagner är något alldeles särskilt. Huset har ett unikt och naturnära handlag som ger en svårslaget karaktärsfull och sofistikerad champagne. Här bjuder pinot noir från Cumières på rik, läckert mogen frukt medan chardonnay från Côtes de Blancs står för elegans, fräschör och mineraldriven intensitet. Det här är en roséchampagne med djup struktur som yppar toner av vildhallon, nybakad brioche, frisk citrus och mineral.

NR: 77226

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.