Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Grab a Bottle - en festlig helg

Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Vi laddar upp för en skön avslappnande hösthelg med långa promenader, höstlöv och värmeljus. Känslan i kroppen är ett sug efter livets goda. Torsdagen inleds med en fransk fest, en hyllning till det nya vinet, årets första bevis på att skörden är över och druvmusten jäser mot vin. Fredagen är krispigt vit och lördagen murrigt röd.

grab_a_bottle_Les_griottes

Les Griottes (och tre andra!)

Il est arrivé!! På torsdag firar vi Fête du Beaujolais Nouveau, ankomsten av årets första gamay. Systembolaget släpper fyra officiella ”novåer” där endast en finns i fasta sortimentet. Se till att beställ eller fixa åtminstone an av dem och servera svalt i stor kupa till stekt kycklinglårfilé och pouilly linser.

Grab_a_bottle_leitz

Leitz Eins Zwei Dry Riesling 2020, Tyskland, Rheingau, Nr 5822, 99 kr

Bojofesten har övergått till fredag och ni vill kasta i er ett dussin ostron. Vad passar bättre än en frisk riesling till kanonpris? Fjäderlätt doft, fruktig med päron och citrus. Oväntat fyllig med pang på syra, söt frukt, torrt och saliverande på samma gång i ett mineralrikt, örtig avslut.

grab_a_bottle_valdisuga

Val di Suga Brunello di Montalcino 2016, Italien, Toscana, Nr 42302, 259 kr

Från kanonårgång med djup doft av mörka bär, svarta körsbär, blåbär och svarta oliver. Torr och välstrukturerad med aptitretande tanniner. Vuxna smaker, koncentrerat av mörka bär, anis, gröna örter och rökiga, jordiga mineraler med fatkaraktär i avslutet. En rejäl chunkadoodle på nöt, pommes och hemslagen bea!

Annons

vintips_abbots&delaunay_winetable_carignan

Abbotts & Delaunay Carignan 2020

Land:Frankrike, Pays d'Oc
Pris:95 ,-
Alkoholhalt:14%
Sockerhalt:5 g/l
Volym:750 ml

Abbotts & Delaunay Carignan 2020

Land:Frankrike, Pays d'Oc
Pris:95 ,-
Alkoholhalt:14%
Sockerhalt:5 g/l
Volym:750 ml

Runt och kraftfullt uppväxt ur lera och kalkrika jordar i södra Frankrike bland vildvuxen undervegetation och blomster, sk. fleurs Sauvages. Komplex och sammetslent med smaker av plommon, svartvinbär och mogna körsbär med frisk syra och rena örtiga fattoner i avslutet.

NR: 2257

 

Mer inspirerande läsning


Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.