Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – en trio vita nyheter i fasta sortimentet

Grab a Bottle – en trio vita nyheter i fasta sortimentet

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 2 minuter

Fyra gånger om året fylls Systembolagets hyllor på med nyheter för det fasta sortimentet. Urvalet lämnar en del övrigt att önska men det finns alltid några guldklimpar att vaska fram ur gyttjan. Pär Strömberg har sållat ut tre vita viner från tre kontinenter som gemensamt har den ekologiska framställningen och således är ett hållbart val.

winetable_grababottle_burklinwolf_weissburgunder

Dr Bürklin-Wolf Weissburgunder Trocken 2020, Tyskland, Pfalz, nr 2644, 150 kr

Bürklin-Wolf är en av de största familjeägda vinegendomarna i Tyskland med över 110 hektar biodynamiskt certifierade vingårdar. Druvan weissburgunder går även under namnet pinot blanc, en druva som annars ofta används i mousserande vin på grund av sin höga syra. Här serveras vi ett gulfruktigt doftande vin med smaker av äpple, päron, persika och gröna örter med slank och frisk mineralisk syra och fyllig fet frukt i avslutet. Gott till den lite fetare fisken, makrillen eller laxen.

Grab a Glass

Riedel vinglas

Sauvignon Blanc 2-pack, 699 kr

I samarbete med Riedel

Det här vackra glaset är särskilt framtaget för sauvignon blanc och passar utmärkt till allt ifrån Loiredalens strama, mineraliga Sancerre och Pouilly-Fumé till Sydafrikas, Australiens och Nya Zeekands viner med mer exotiska drag. Den generösa kupan förstärker druvans fräschhet och intensitet i doften, samt ger vinet en bra balans mellan frukt, syra och mineralitet.

winetable_3generationsofpeace_Itsabargain

3 Generations of Peace Organic Chenin Blanc 2021, Sydafrika, Paarl, nr 2654, 119 kr

Arcus Wine Brands Sweden ligger bakom detta vin som är Fair For Life, Ekologiskt och Hållbart Val certifierat. Ett friskt prisvärt vin för dig som vill hitta en ren druvtypisk chenin blanc för easy drinking. Klassiska toner som gul stenfrukt med exotiska inslag, honung, bivax, gula äpplen, citrus, vanilj i en krutrökig mineral med syrligt bett i avslutet. Ett riktigt vårvin som längtar efter de första primörerna på grillen.

winetable_itsabargain_earth_garden

Villa Maria Earth Garden Sauvignon Blanc 2021, Nya Zeeland, Marlborough, nr 2369, 129 kr

Helen Morrison brukar Villa Marias ca 100 ha ekologiska odlingar med full kontroll i alla led. Aromatisk parfymerat, friskt med driv i syra och gröngulfruktig karaktär. Smaker av svartvinbärsblad och en rad syrliga frukter och bär som kiwi, passionsfrukt och krusbär som lindas in i en vibrerande limesyra med avslutande mineralitet. Även detta vin är märkt med Systembolagets nya märkning Hållbart Val. Lika god att smutta på som aperitif som till chevresalladen eller en näve färska räkor och aioli.

Annons

Kloster Eberbach Riesling Kabinett 2020

Kloster Eberbach Riesling Kabinett 2020

Land:Tyskland, Rheingau
Pris:109 ,-
Alkoholhalt:8%
Sockerhalt:4 g/l
Volym:750 ml

Kloster Eberbach Riesling Kabinett 2020

Land:Tyskland, Rheingau
Pris:109 ,-
Alkoholhalt:8%
Sockerhalt:4 g/l
Volym:750 ml

Lågalkoholhaltig vitt vin med angenäm restsötma och frisk genomträngande syra som balanserar upp det hela till en smakrik sensation på rätt sida. Doft och smak av mogna päron, citrus, Granny Smith äpple och honung med en lime twist. Vinet har en mycket mjuk och behaglig munkänsla med kittlande syra och värmande sötma. Efter en stund i glaset öppnar sig även en floral bukett av vårblommor och färsk melon Gott till rätter med liten eller någon sötma i sig och det passar utmärkt till sushi andra asiatiska anrättningar med lite hetta. Vill man istället gå på fisk och skaldjur med svensk eller mer internationell touch så sikta på skaldjur där sötman framträder fint, en råstekt hummerstjärt eller grillade havskräftor.

NR: 5810

Mer grab a bottle

Vintips - Vin till ostron
Öltips – tre klassiska pilsner
Vintips - Nyheter som kvalat in genom beställningssortimentet 
Vintips – Tre perfekta röda burgarviner du inte vill missa!
Vintips - Två nyheter och en ny årgång!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.