Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – For the love of nebbiolo

Grab a Bottle – For the love of nebbiolo

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Är det den där charmiga kombinationen av röda bär och tajta tanniner? Eller är det sjunget i syran tillsammans med örterna och kryddorna? Eller är det matvänligheten i kombination med klunkvänligheten? Oavsett vad så har nebbiolo varit hetare än hetast runt om i världen de senaste åren. Andreas Grube väljer ut tre prima flaskor som du hittar på ett Systembolag nära dig.

langhe-leunin

Langhe Nebbiolo Leunin 2020, Italien, nr 77488, 139 kr

En pålitlig påk i det här prissegmentet som jag alltid tycker bjuder på fin fräschör och någon slags lätthet i anslaget. Klassisk palett med körsbär, jordgubbar, sandelträ, nypon och lite svart te. Öppen och tillgänglig redan nu, och sitter lika bra till charkbrickan som till pastan.

ebbio

Fontanafredda Ebbio Langhe Nebbiolo 2021, Italien, nr 22300, 129 kr

Aningen fylligare och kraftfullare i stilen än Leunin, men fortfarande med välkomnande öppenhet. Solmogna jordgubbar och körsbär, blodapelsintoner, färsk salvia, torkade lagerblad och lite kryddig örtighet. Ge gärna lite luft och servera sedan till krämig pasta med entrecote och svamp.

I samarbete med Riedel

Pinot noir/Nebbiolo, 2 pack, 899 kr

Det här glaset är särskilt framtaget för mjuka röda viner med frisk syra, såsom nebbiolo och gamla världens pinot noir. Glaset lyfter fram fruktsötman i vinet och balanserar på så vis den höga syran. Kupan är vid nertill och relativt smal upptill, vilket gör att frukten och friskheten också förstärks i doften.

barolo-albe

Barolo Albe G.D. Vajra 2018, Italien, nr 2398, 279 kr

Den här charmiga vinaren återkommer jag till gång efter annan – leveranssäker, ambitiös, välbalanserad, och med en finlemmad finess och floral lätthet i detaljerna, utan att för den sakens skull bli vek. Gott om rosor, jordgubbar, nypon, svart te och kanel i både doft och smak.

Annons

District 7 Pinot Noir 2020

District 7 Pinot Noir 2020

Land:USA, Kalifornien
Pris:149 ,-
Alkoholhalt:13.5%
Sockerhalt:6 g/l
Volym:750 ml

District 7 Pinot Noir 2020

Land:USA, Kalifornien
Pris:149 ,-
Alkoholhalt:13.5%
Sockerhalt:6 g/l
Volym:750 ml

En charmerande pinot noir med mjuka toner av solvarma vildhallon och sötsyrliga körsbär tillsammans med mörk choklad, en lätt kryddighet och finstämt inslag av fat. Sunshine State på flaska som gör sig strålande till en pasta med höstens smörstekta svamp, svartpeppar och parmesan. Vinet gör sig även riktigt bra helt på egen hand.

NR: 6578
 

Mer grab a bottle

Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan
Vintips – triss i riesling till vårens primörer
Vintips - Tre viner till vårens primörer
Vintips – tre vårfriska roséer i fast sortiment

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.