Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – prima bubbel i tre prisklasser

Grab a Bottle – prima bubbel i tre prisklasser

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 2 minuter

Lönedags, nystart och en spännande höst som ligger framför oss och väntar – det måste såklart firas! I veckans Grab a Bottle slår vi därför till på tre grymma mousserande viner i olika stilar och för olika plånböcker; budget, mellan och lyx. Som vanligt finns samtliga viner att enkelt hitta i det fasta sortimentet.

boschendal_grab-a-bottle_vintips

Boschendal Brut Chardonnay Pinot Noir, Sydafrika, nr 7889, 120 kr

På en bubbelprovning jag var med och ledde häromsistens blev den här mångas storfavorit – i konkurrens med såväl cava som champagne, och det säger väl en del om kvaliteten på det här klockrena fyndet. För det här är ett klart seriöst mousserande, gjort enligt den traditionella metoden, eller Cap Classique som de kallar det i Sydafrika. Härligt bred och fyllig med gott om ljus nougat och mogna gula äpplen, men också syrlig grapefrukt och lite mandarintoner. Klart imponerande och, inte minst, riktigt gott.

beaumont-des-crayeres_grab-a-bottle_vintips

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut, Frankrike, nr 7891, 239 kr

Det finns ett gäng champagner under trehundringen men ärligt talat är alltför många av dem inte värda sitt pris, trots att prislappen – med champagnemått mätt – är låg. Den här pangaren hör däremot inte till den skaran, tvärtom! Här bjuds på prima champagne-njut med allt man vill ha i form av mariekex, ljus nougat, röda och gula äpplen och färskpressad citron. Fint klipp i syran och schysst längd där det mesta sitter precis där det ska. Summa summarum ett bra val både när man vill liva upp en grå vardag och när man vill ställa till med fest.

louis-roederer_grab-a-bottle_vintips

Louis Roederer Brut Premier, Frankrike, nr 7602, 469 kr

Ja, vad ska man säga… Annat än: j***ar vad gott! Jag älskar champagne som bjuder på rikedom och fyllighet, djup och botten, komplexitet och finess. Roederer levererar verkligen på alla punkter och i klassen med så kallade standardchampagner är det här en av de absolut bästa, i alla fall i min bok. Färska hasselnötter, brioche, mogen grape och apelsin, både röda och gula äpplen och en kritig mineralton i avslutet som balanserar och harmoniserar. Fantastiskt god och välutvecklad redan idag, men kan också läggas undan i källaren bra många år för den som vill det. Och, som lite kuriosa, är det nu sista rycket att köpa denna ljuvliga skumpa – i mitten av september försvinner den från hyllorna och ersätts av Collection 242 (som jag ännu inte smakat, så låt mig återkomma…).

 

Annons

Moncaro Dragunera 2019

Moncaro Dragunera 2019

Land:Italien, Sicilien
Pris:89 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Moncaro Dragunera 2019

Land:Italien, Sicilien
Pris:89 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

En nyhet i fasta sortimentet som flugit under radarn. Ett schysst vin på den lokala druvan nero d’avola direkt från Sicilien och dess vulkaniska jordar. Ett fruktigt och örtigt rött vin som med fördel serveras vid lite svalare temperatur. Det ungdomliga och veganvänliga vinet är tänkt att avnjutas nu och passar utmärkt till en vegetarisk buffé, kycklingrätter och andra rätter av ljust kött. Känns flaskan annorlunda i din hand? Vinet kommer nämligen i den ur miljösynpunkt oslagbart mycket fördelaktigare förpackningen PET-flaska. Miljövänligare att transportera med mindre än halva klimatavtrycket än en konventionell glasflaska, dessutom lätt att bära med sig, den är stryktålig och lämnas med fördel på pantstationen.

NR: 2191

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.