Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Shut up chicken, påsken är över!

Grab a Bottle – Shut up chicken, påsken är över!

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 2 minuter

Nä, inte riktigt än, den är annalkande och med det vill vi bjuda på några sköna vintips att plocka från hyllan som dessutom har fin matchingspotential till påskmiddagen. Pär Strömberg har valt ett vitt fast ändå orange vin, en prisad rosé och en hållbart vald röd till påskbuffén.

winetable_grababottle_amber_one

Amber One Catarratto 2021, Italien, Sicilien, Nr 78514, 128 kr

Skalmacererat orangevin på sicilianska förmågan cataratto. Svenskar ligger bakom vinet som i årets tappning gjort ett fint jobb. Mustig doft av gul frukt, apelsinskal, honung, vinteräpple och aprikos. Värmande julkryddig smak, ingefära och spiskummin med inslag av mineralet och gröna örter. Testa till de fetare rätterna på påskbordet, laxen, sillen och äggen. Eller häll upp till påskaftons bräd- eller kortspel som sällskapsvin.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

vinglas riedel

Riedel Veloce, Riesling, 2 pack, 699 kr

Det här glaset är unikt eftersom det passar till både vita och röda viner. Kupans långsmala form och slutna öppning balanserar syran i vita viner genom att lyfta fram druvans fruktighet. Av samma anledning passar det till röda viner med fin syra och balanserade tanniner, som till exempel Zinfandel och Chianti.

winetable_grababottle_jurtschitsch_vom_zweigelt

Jurtschitsch Rosé vom Zweigelt 2021, Österrike, Kamptal, Nr 5600, 119 kr

Ett av Systembolagets absolut bästa roséviner, prisat och topprankat i flera årgångar. Nyligen silverprisad i Vinnordic Wine Challenge 2022. Friskt rödbärig med saliverande syra, ungdomligt bärig av sommarsmultron och grapefrukt, hallon och röda vinbär. Finishen är torr med en aptitretande sälta. Perfekt påskbuffé-kompanjon som även gör sig fint till lax, vegetarisk mat och enklare påskinfluerade rätter på tamfågel.

winetable_grababottle_rooted

Rooted Cinsault 2021, Sydafrika, Coastal Region, Nr 93169, 99 kr

Nyhet i fasta sortimentet med Systembolagets nya märkning Hållbart Val. Aromatisk doft av röda körsbär, vildhallon, örtig kryddor och rosor. En blodröd cinsault med fyllig munkänsla, het av kryddor, färska snittblommor och solvarm frukt. Lång eftersmak med bittercitrus och örter. Gott till påsklammet, påskkycklingen eller till valfritt veggokäk på påskbordet.

Annons

Jurtschitsch  Langenlois Riesling 2020

Jurtschitsch Langenlois Riesling 2020

Land:Österrike, Niederösterreich
Pris:150 ,-
Alkoholhalt:12.5%
Sockerhalt:
Volym:750 ml

Jurtschitsch Langenlois Riesling 2020

Land:Österrike, Niederösterreich
Pris:150 ,-
Alkoholhalt:12.5%
Sockerhalt:
Volym:750 ml

J-vinet med det svåra uttalet. Tur att det är så enkelt att komma ihåg smaken med sina friska och mineralrika kännetecken. Prisbelönad riesling från österrikiska Jurtschitsch - silvermedalj i Vinnordic Wine Challenge. Ekologiskt odlad, frisk och fruktig. Inslag av citrus, gröna äpplen, örter och uppfriskande mineraler. Utmärkt till skaldjur och asiatisk mat med hetta – eller precis som det är.

NR: 2939

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.