Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – tre fyndviner under hundralappen

Grab a Bottle – tre fyndviner under hundralappen

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Visst går det att hitta viner med budgetprislappar som ändå levererar en härlig upplevelse! Här tipsar Wine Tables Andreas Grube om tre portugisiska superfynd under hundra kronor som du enkelt hittar på en Systembolagshylla nära dig.

louco

Louco 2019, nr 2284, 59 kr

59 spänn, hur är det ens möjligt!? Jo men faktiskt, det här vinet från Península de Setúbal, gjort på en blend av bland annat arinto och loureiro, bjuder på en riktigt trevlig upplevelse för den här blygsamma prislappen. Läskande, friskt och lite blommigt, med gott om gröna och gula äpplen, honungsmelon, grapefrukt och färskpressad citron. Dricks med fördel rejält svalt.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

vinglas riedel

Riedel Veloce, Riesling, 2 pack, 749 kr

Det här glaset är unikt eftersom det passar till både vita och röda viner. Kupans långsmala form och slutna öppning balanserar syran i vita viner genom att lyfta fram druvans fruktighet. Av samma anledning passar det till röda viner med fin syra och balanserade tanniner, som till exempel Zinfandel och Chianti.

periquita

Periquita Original 2019, nr 2574, 79 kr

En pålitlig klassiker som fortsätter att leverera – och faktum är att jag tycker den här är snäppet roligare än det något dyrare reserva-syskonet. Kryddigt, örtigt och mörkfruktigt i stilen, med doft och smak av björnbär, blåbär, lakrits, choklad, vanilj och lite kanel.

porta-6-tejo

Porta 6 Tejo 2020, nr 2512, 89 kr

Enkelt men lättgillat rödpang som bjuder på generösa doser björnbär, körsbär, plommon, choklad, svartpeppar och vanilj i doft och smak. Rakt på sak utan krusiduller, och ett vin som sitter lika bra till grillkvällen som till charkbrickan eller söndagsgrytan.

Annons

Plantation Pineapple

Plantation Pineapple

Land:Barbados
Pris:399 ,-
Alkoholhalt:40%
Volym:700 ml

Plantation Pineapple

Land:Barbados
Pris:399 ,-
Alkoholhalt:40%
Volym:700 ml

Här har vi en i grunden torr rom med försiktig sötma och balanserade ananas-smaker. I doft och smak finns även nyanser av apelsin, marsipan, vanilj, kaffe, kanel och kokos. Ananasen handskalas helt och att alla smaker kommer från ananasen och inga tillsatta smaker. Servera och drick precis som den är, eller som cocktailingrediens.

NR: 80524

Mer grab a bottle

Vintips – gott från Grekland
Vintips - Vin till ostron
Öltips – tre klassiska pilsner
Vintips - Nyheter som kvalat in genom beställningssortimentet 
Vintips – Tre perfekta röda burgarviner du inte vill missa!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.