Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – tre prisvärda högsommarviner

Grab a Bottle – tre prisvärda högsommarviner

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 2 minuter

Mitt i högsommarvärmen vill man ha enkla val. Ett vin som är enkelt att hitta och som är lika prisvärt och lättanpassat till både mingel och fest som till lata dagar i hängmattan. Jag har valt ut ett mousserande, ett vitt och ett rött som passar de flesta lägen.

grababottle_bonnet_rosé

Alexandre Bonnet Perlé Rose Brut NV, Frankrike, Champagne, Nr 7471, 329 kr

En frisk och elegant champagne med brödig rödäpplig doft där en fyllig och lockande pärlande mousse och pigg syra balanseras rakt in i kaklet. Bärig av hallon, smultron och körsbär, ett riktigt högsommarbubbel som passar sig allra bäst när förväntansfulla gäster anländer till grillmiddagen och kvällens första aperitif hälls upp i glasen. En sipp i hängmattan med sommarromanen är inte heller så dumt. Alexandre Bonnet har sitt säte i Les Riceys i Aube, där också dess pinot noir druvor kommer ifrån.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

vinglas riedel

Riedel Veloce, Riesling/Zinfandel, 2-pack, 749 kr

Det här glaset är unikt eftersom det passar till både vita och röda viner. Kupans långsmala form och slutna öppning balanserar syran i vita viner genom att lyfta fram druvans fruktighet. Av samma anledning passar det till röda viner med fin syra och balanserade tanniner, som till exempel Zinfandel och Chianti.

grababottle_Wiener Gemischter Satz

Zahel Wiener Gemischter Satz 2021, Österrike, Wien, Nr 2515, 119 kr

I detta vin trängs grüner veltliner, riesling, chardonnay, grauburgunder, weissburgunder och traminer för att skapa ett kul vin med hög smakprofil. Viss antydan till petroleum i nosen, men smaken drar åt vita bär, exotisk frukt, päron, melon och mineral med ett fint och kryddigt avslut som andas nässlor. Servera det iskallt som törstsläckaren eller vid 8-9 grader till din nyfångade firre på grillen eller till en klassisk toast Skagen.

grababottle_piccini_chianti

Piccini Chianti 2021, Italien, Toscana, Nr 22467, 92 kr

Örtig och blåbärsfrisk doft med inslag av körsbär och skogsbär. Fluffig bärighet med strukturerad syra, mineralrik jordighet, mjuk textur, lätt men läskande och gott. En del av vinet kommer från sent skördade druvor som fått hänga kvar och torka på vinrankorna. Denna metod kallas “Goveno all’uso Toscano” och är vanlig i Toscana. Ett klockrent grillvin liksom ett utmärkt allroundvin till stugan eller båten. Ekologiskt vin i lättviktsflaska med helt ny guldglimmande etikett.

Annons

Plantation Pineapple

Plantation Pineapple

Land:Barbados
Pris:399 ,-
Alkoholhalt:40%
Volym:700 ml

Plantation Pineapple

Land:Barbados
Pris:399 ,-
Alkoholhalt:40%
Volym:700 ml

Här har vi en i grunden torr rom med försiktig sötma och balanserade ananas-smaker. I doft och smak finns även nyanser av apelsin, marsipan, vanilj, kaffe, kanel och kokos. Ananasen handskalas helt och att alla smaker kommer från ananasen och inga tillsatta smaker. Servera och drick precis som den är, eller som cocktailingrediens.

NR: 80524

Mer grab a bottle

Vintips - Rött vin till grillen
Vintips – gott från Grekland
Vintips - Vin till ostron
Öltips – tre klassiska pilsner
Vintips - Nyheter som kvalat in genom beställningssortimentet 

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.