Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – tre goda gräsklipparviner

Grab a Bottle – tre goda gräsklipparviner

Lästid: 2 minuter

En frisk biodynamisk bris, ljusrosa barfotavin och sommarens läskande röda. Här bjuds tre viner som passar perfekt att njuta där gräset är som grönast.

Sancerre Les Roches Domaine Vacheron 2019, Frankrike, Loire, nr 5514, 249 kr

Som en blandning av en prunkande trädgård och havssalta klippor! Solmogna krusbär, vita vinbär, citrus och örter. Därtill en läskande mineralitet som sveper likt en frisk bris. Biodynamisk sauvignon blanc från Jean-Laurent och Jean-Dominique Vacheron. Plockat från vingårdar som sträcker sig 300 meter över havet, där jordarna är rika på flinta och kalksten. Bänka dig i trädgården till ljudet av grannens gräsklippare och sippa kall till getost med fröknäcke.

Grab a Glass

vinglas riedel sauvignon blanc

Sauvignon Blanc, 2 pack / 649 kr

Det perfekta glaset för druvan sauvignon blanc – helt klart. Glaset gör sig lika vackert till Loiredalens eleganta, mineraldrivna Sancerre och Pouilly-Fumé som till Sydafrikas, Australiens och Nya Zeelands viner med en mer exotisk touch. Den generösa kupan förstärker druvans fräschör och intensitet och ger vinet en fin balans mellan frukt, syra och mineralitet.

La Corte del Pozzo Bardolino 2019, Italien, Venetien, nr 2430, 95 kr

Sommartjusig bardolino från sluttningarna längs Gardasjön. Ekologiskt odlad corvina, corvinone och rondinella som bjuder allt annat än vad vi är vana vid från Venetien. Vildhallon, solvarma jordgubbar och mjuk kryddighet charmar eftermiddagen. Servera gärna svalt i bersån, till charkuterier, hårdost och fluffigt vitt bröd.

M de Minuty Rosé 2020, Frankrike, Provence, nr 2950, 139 kr

Från kalkrika jordar med ljuvlig utsikt över Saint – Tropez plockas grenache, cinsault och syrah till denna friskus. Här finns toner av vattenmelon, grapefrukt och smultron. Harmoniskt hemestervin med aptitretande syra. Njut barfota och ur immigt glas, till såväl salt och vinägerchips som till en salade niçoise.

Annons

Louis Roederer Brut Premier

Louis Roederer Brut Premier

Land:Frankrike, Champagne
Pris:469 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Louis Roederer Brut Premier

Land:Frankrike, Champagne
Pris:469 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Komplexitet, finess och elegans är Louis Roederers parfym. Och husets signaturchampagne är ett fulländat original. Denna ska spegla sitt huvudsakliga år, därtill ge en komplexitet och balans mellan ungdomlighet och mognad. Här bjuds stor koncentration där en mjuk ton av nybakad brioche möter krispig mineralitet, energisk frukt och en lång personlig smak. Perfekt till havskräftor som gratinerats på grillen med citronsmör och persilja.

NR: 7602

 

Mer grab a bottle

Vad dricker man till grillad kyckling?
Tre bra gin till sommarens drinkar
Vad dricker man till räkor?
Tre vita nyheter på fasta hyllan
Tre viner till midsommar

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.