Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – tre grymma julöl (v. 50)

Grab a Bottle – tre grymma julöl

Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Nu har nedräkningen inför jul börjat på allvar. Självklart är det då också dags att börja fila på inköpslistan vad gäller både mat och dryck – och vad passar då bättre än att läppja på någon julöl? Andreas Grube listar tre favoriter ur årets släpp som passar perfekt på julbordet.

oppigards

Oppigårds Winter Ale, nr 11320, 29,90 kr

Återkommande en av de stora favoriterna för min del – ingen jul utan den här på bordet i det Grubska hemmet. Perfekt allroundöl som sitter bra till det mesta. Doft och smak bjuder på schysst beska och smaker av apelsin, torkade aprikoser, knäckebröd och aningen knäckighet på toppen. Läskande och härlig i stilen.

wisby-alkoholfri

Gotlands Bryggeri Wisby Julbrygd Alkoholfri, nr 1966, 16,90 kr

Alltid härligt att ha lite bra alkoholfri öl hemma i kylen, och vad gäller just julvarianter tycker jag att det här är en av de bästa i klassen. Fyllig, smakrik och djup i stilen, med smaker av choklad, knäck, kaffe, rågbröd och lite julig krydda. En lätt rökig överton i avslutningen. En öl som är god på egen hand men ännu bättre till mat.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

riedel ölglas

Riedel Veritas, ölglas, 2-pack, 674 kr

Riedel Veritas är en serie maskintillverkade kristallglas med samma charm som munblåsta glas – men en precision som endast maskintillverkningen kan uppnå. Det vackert välformade glaset är särskilt designat för att framhäva det bästa ur ölet och ge dig den perfekta smakupplevelsen. Glasets tulpanform bidrar dessutom till att skapa en härlig skumkrona när ölet hälls upp.

 

st-peters

St Peter’s Winter Ale, nr 11331, 31,90 kr

Kraftig och rejäl ale med rejält bett i beskan och doft och smak som bjuder på lakrits, kaffe, kavring, russin och mörka sirapstoner. Fyllig munkänsla och bra längd. God att sippa men också en öl som står pall för rätter med rika smaker.

Mer grab a bottle

Grab a Bottle – triss i vit Bourgogne
Grab a Bottle v 47 - Vin till Pizza
Grab a Bottle – tre bra röda till Boeuf Bourguignon
Grab a Bottle - Tre toppviner till pappa på Fars Dag
Grab a Bottle – tre läskigt bra viner till Halloween
Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.