Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – tre perfekta burgarviner

Grab a Bottle – tre perfekta burgarviner

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 2 minuter

Saftigt kött, rikligt med smält ost, fluffigt bröd och smakrika såser. En klassisk hemmagjord hamburgare är både gott och vinvänligt till tusen – och går att variera i oändlighet. Här bjuder Andreas Grube på tre viner som gör burgarkvällen till en fest!

la-bastide-blanche

La Bastide Blanche 2019, Frankrike, nr 2262, 189 kr

Från ett område i Provence som heter Bandol kommer den här stöddiga blenden på mourvèdre, grenache, carignan och cinsault. Fatkryddig och mörkfruktig med massor av plommon, kakao, tobak, svartpeppar och torkade provencalska örter. Står pall för det mesta och kommer sitta som en dröm om du kör burgaren på grillen och serverar med feta tillbehör som majonnäs och extra ost.

zolo-winemakers-blend

Zolo Winemakers Blend Organic 2020, Argentina, nr 1056, 115 kr

Verkligen ett riktigt fyndpang det här, med massor av njut per krona. Vinet är gjort på ungefär lika delar malbec och cabernet sauvignon – plus en liten skvätt chardonnay (!) – och här bjuds på stram struktur och smaker av svartvinbär, choklad, mörka plommon, mogna körsbär och lite nymalen svartpeppar. Verkligen ett bra allroundvin som passar till det mesta i burgarväg.

Grab a glass
I samarbete med Riedel

Riedel pinot noir

Old world pinot noir, 2 pack, 699 kr

Ett oumbärligt glas för den som älskar nebbiolo och röd bourgogne. Glaset lyfter fram fruktsötman i vinet och balanserar på så vis den höga syran. Kupan är vid nertill och relativt smal upptill, vilket gör att frukten och friskheten förstärks i doften. Njut!

leunin

Langhe Nebbiolo Leunin 2019, Italien, nr 77488, 129 kr

Mmm, ett perfekt vin att plocka fram när det vankas mjukt smörstekt lök och lite tryffelmajonnäs som tillbehör, eller om du byter ut den hederliga cheddarosten mot exempelvis brie. Läckert vin med alla klassiska nebbiolomarkörer på plats: nypon, rosor, körsbär, kanel, lagerblad och lite sandelträ. Får gärna drickas hyfsat svalt och njutas i stora kupor.

Annons

Cuvée Long Terme 2018

Cuvée Long Terme 2018

Land:Frankrike, Rhonedalen
Pris:159 ,-
Alkoholhalt:14.5%
Sockerhalt:<3 g/l
Volym:750 ml

Cuvée Long Terme 2018

Land:Frankrike, Rhonedalen
Pris:159 ,-
Alkoholhalt:14.5%
Sockerhalt:<3 g/l
Volym:750 ml

Det här vinet är gjort på i huvudsak syrah och här finns gott om den där charmiga violparfymen och lite järniga toner, men också mörka körsbär, svartvinbär, choklad, saltlakrits och lite kaffetoner. Tät och välstrukturerad munkänsla med tydliga men balanserade tanniner. Går att spara många år i källaren men dricks också fint redan idag, särskilt efter någon timme i karaff.

NR: 54803

Mer grab a bottle

Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan
Vintips – triss i riesling till vårens primörer
Vintips - Tre viner till vårens primörer
Vintips – tre vårfriska roséer i fast sortiment

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.