Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – tre sensommarviner

Grab a Bottle – tre sensommarviner

Pär Strömberg Chefredaktör Wine Table Winetable.se
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 1 minut

Den svenska sommaren lider mot sitt slut och vad passar bättre än att njuta de sista varma dagarna med riktigt gott vin? I veckans Grab a Bottle tipsar Pär Strömberg om tre mysiga sensommarviner som alla går att hitta i fasta hyllan på ett Systembolag nära dig!

winetable_grababottle_lesfumeesblanches_orange

Les Fumées Blanches Vin Orange 2021, Frankrike, Nr 56309, 119 kr

Det var surströmmingspremiär igår och bristen på strömming har gjort det svårt för konnessörerna att få tag i sin älskade råvara. Vi skulle normalt skrivit om vad som passar till förutom öl, snaps och sherry, men lägger det kortet på hyllan i år. Men i mitt huvud blir det ändå en klämma och ett glas skalmacererad sauvignon blanc med lätt oragngrerosa kulör. Doft av grapefrukt, lime och apelsinzest. Läskande syra och stram struktur, grepp i texturen och grapefrukt beskt aptitretande och välbalanserat avslut.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

vinglas riedel

Riedel Veloce, Riesling/Zinfandel, 2-pack, 749 kr

Det här glaset är unikt eftersom det passar till både vita och röda viner. Kupans långsmala form och slutna öppning balanserar syran i vita viner genom att lyfta fram druvans fruktighet. Av samma anledning passar det till röda viner med fin syra och balanserade tanniner, som till exempel Zinfandel och Chianti.

syrligt vitt vin

Waldschütz Grüner Veltliner 2020, Österrike, Kamptal, Nr 2029, 120 kr

Nyhet i fasta sortimentet med doft av päron och krusbär. Syrligt fruktig och vagt vitpepprig med melon, örter och mineralsälta i avslutet. Weinhof Waldschütz som ligger i Kamptal, ägs och drivs i fjärde generationen av Reinhard Waldschütz och hans son Markus. Mycket gott till säsongens första schnitzeln eller till vegetariska rätter med lite syra. Jag väljer det även till kräftskivan och skaldjursfesten som väntar. Vinet ingår även i kategorin Hållbart Val på Systembolaget.

winetable_torre_larniano

Panizzi Torre Larniano Chianti Colli Senesi 2020, Italien, Toscana, 149 kr, Nr 55723

Ekologiskt odlad sangiovese med syrlig frukt av körsbär, tranbär. Fat och jordig mineral. Lättklunkad utan att tappa struktur, örtigt körsbärsfruktiga smakmarkörer på plats, sensommarens och höstens bästa husvin. Första årgången av en ärlig, hantverksmässigt framställd Chianti med tydlig stolthet över sin adress. Bistecca Fiorentina! ropar någon. Spaghetti med borlottibönor och tomatsås viskar någon annan. Jag har den redo för hemmapizzabonanzan!

Annons

rött vin mallorca

ÀN/2 2020

Land:Spanien, Mallorca
Pris:259 ,-
Alkoholhalt:13%
Sockerhalt:<3 g/l
Volym:750 ml

ÀN/2 2020

Land:Spanien, Mallorca
Pris:259 ,-
Alkoholhalt:13%
Sockerhalt:<3 g/l
Volym:750 ml

Här hittar du ett vin som kombinerar rejäl kraft och smakdjup med stor harmoni och finessrikedom. Här finns den fatiga kryddan, vaniljtoner och stänk av kardemumma, men också solmogna färska jordgubbar, körsbär och en fin syra i fin balans. Soligt, snyggt, smakrikt – perfekt till det grillade köttet.

NR: 70120

Mer grab a bottle

Grab a Bottle – triss i vit Bourgogne
Grab a Bottle v 47 - Vin till Pizza
Grab a Bottle – tre bra röda till Boeuf Bourguignon
Grab a Bottle - Tre toppviner till pappa på Fars Dag
Grab a Bottle – tre läskigt bra viner till Halloween
Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.