Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Grab a Bottle – triss i prisvärd Bordeaux

Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Bordeaux är verkligen en klassikernas klassiker i vinvärlden, och visst kan de allra mest exklusiva vinerna härifrån springa iväg till smått absurda prisnivåer. Men det finns samtidigt massor med gott att hitta till rimligare prislappar – dessutom i Systembolagets fasta sortiment. Här bjuder Andreas Grube på tre favoriter!

bonnet

Château Bonnet 2021, nr 4151, 109 kr

Jodå, även om Bordeaux är mest känt för sina pampiga och eleganta rödviner görs det också en hel massa bra vitt här också. Det här viner görs på merparten sauvignon blanc, toppat med en skvätt sémillon, och bjuder på friska citrussmaker, krusbär, färska örter och vita vinbär. Frisk och krispigt vitt med karaktär som gör sig prima till såväl moules marinière som till räksmörgås.

seguin

Château de Seguin 2020, nr 3958, 119 kr

Bra budgetbordeaux som i all sin enkelhet ger en bra bild av regionens röda viner, gjort på en blend av merlot och cabernet sauvignon. I doft och smak hittar du gott om svartvinbär, mogna körsbär, vanilj, kakao och lite nyvässad blyertspenna. Tydlig men välbalanserad tanninstruktur och harmoni i avslutet. På tallriken? Go classic – kör en bättre entrecote, serverad med frasiga strips och rikligt med bearnaise.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

riedel

Riedel Veloce Cabernet/Merlot, 2-pack, 649 kr

Ett lyxigt rödvinsglas i krispig kristall med stor och hög kupa som förhöjer smakupplevelsen. Glaset är särskilt formgivet för att mildra strävhet och tona ner syra, vilket ger vinet en rundare och fylligare smak. Utmärkt till klassiskt rött.

bastor-lamontagne

Château Bastor-Lamontagne Organic 2018, nr 4684, 229 kr

Jamen hur gott är inte det här? Sauternes är appellationen här, berömt för just sina söta viner av just den här typen. Rikligt med torkad aprikos, saffran, honung, iste och nötter i doft och smak. Dessutom med bra skärpa i syran, vilket ger en fräsch upplevelse i munnen trots den rika sötman. Njut till salta ostar eller vaniljglass med varma hjortron.

 

Mer grab a bottle

Grab a Bottle – tre bra ölnyheter på fasta hyllan
Grab a Bottle - Tre nya burkviner i fasta sortimentet
Grab a Bottle - Tre fantastiska sportlovsviner
Grab a Bottle – tre rökiga whisky
Grab a Bottle - tre pinotfavoriter

Mer inspirerande läsning


Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.