Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Tre röda budgetviner

Grab a Bottle – Tre röda budgetviner

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Såklart att det går alldeles utmärkt att dricka gott även för en mindre slant, bara man botaniserar ordentligt i utbudet. Här har Andreas Grube gjort jobbet åt dig och serverar tre flaskor under hundringen som alla levererar på hög nivå. Alla finns dessutom att hitta i en Systembolagsbutik nära dig.

Hacienda el Espino, spanskt rött vin.

Hacienda el Espino Garnacha Tintorera 2021, Spanien, nr 2249, 79 kr

Onekligen ett imponerande fynd för den här prislappen. Druvan här, garnacha tintorera, är en så kallad teinturier, vilket innebär att även fruktköttet är mörkt. Resultatet är också ett mörkbärigt och fylligt rödpang med gott om blåbär, björnbär och mörka plommon. På toppen hittar du också vitpeppar och lite torkad timjan och rosmarin. Perfekt till söndagssteken eller vårens första grillkvällar.

Bianchi Montepulciano d'Abruzzo, rött vin från Italien.

Bianchi Montepulciano d’Abruzzo Umani Ronchi 2021, Italien, nr 7126, 89 kr

Här har vi landat i Abruzzerna i Italien, på stövelns östra kust. Vinet är gjort på mestadels montepulciano toppat med en skvätt cabernet sauvignon. Riktigt bra och ambitiöst vin för pengen, med doft och smak av solmogna körsbär, viol, björnbär, färska örter och ett stänk kakao. Från en pålitlig producent som levererar fint i alla prisnivåer.

I samarbete med Riedel

syrah glas riedel

Riedel Veloce, Syrah/Shiraz, 2 pack, 759 kr

Glaset passar till fylliga, aromatiska viner med en måttlig mängd tanniner så som nya världens Shiraz. Formen på kupan förstärker doften och den generösa smaken, vilket ger vinet en perfekt balans mellan frukt, syra och strävhet.

Mezzacorona Pinot Nero, bärigt rött vin från Italien.

Mezzacorona Pinot Nero 2021, Italien, nr 5411, 99 kr

Riktigt läckert vin det här, i vidöppen, inbjudande och charmig stil utan krusiduller. Fokus i doft och smak ligger på de färska röda bären – tänk mogna jordgubbar, hallon och lite körsbär – tillsammans med färsk timjan och ett litet stänk kanel. Suveränt bra allroundvin som sitter bra på egen hand eller till såväl en charkbricka som till kyckling i ugn – eller bara en hemmagjord pizza.

 

Mer grab a bottle

Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan
Vintips – triss i riesling till vårens primörer

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.