Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Tre gyllene gin till sommarens GT

Grab a Bottle – Tre gyllene gin till sommarens GT

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Tropisk hetta och klarblå himmel eller hårda vindar och spöregn. Det spelar ingen roll vad vädrets makter har i bakfickan den här sommaren – en riktigt god gin & tonic vill man väl ha oavsett väderlek, eller hur? Här har Andreas Grube plockat fram tre prima gin som både smakar grymt gott och som finns att hitta på de flesta Systembolag runt om i landet.

Hernö, gin från Sverige.

Hernö Gin, nr 86927, 335 kr

Gin har som bekant blivit hur stort som helst i Sverige, och det destilleri som lett utvecklingen är Hernö. De senaste åren har det regnat guldmedaljer i internationella sprittävlingar över gänget, vilket är mycket välförtjänt. Den här ginen tycker jag är en utmärkt ambassadör för Hernös stil: Pigg, fräsch och karaktärsfull, med gott om örtighet, enbär, färsk citrus och lite kryddighet. Klockren!

Hellström, gin från Gotland.

AB Hellström Dry Gin, nr 84029, 385 kr

När ginentreprenören Elisabeth Hellström släppte sin första Gotlandsbaserade gin för några år sedan fullkomligt exploderade marknaden. Flaskorna flög av hyllorna snabbare än någon hann säga ”GT”. Det här är en gin med floral charm och samtidigt en distinkt kryddighet, med smaker av fläder, blommor, färsk citrus och de klassiska enbären. Allt i total balans. Hatten av.

Tnaqueray, gin från England

Tanqueray London Dry Gin, nr 10239, 299 kr

En riktig klassiker i sammanhanget, och alltid ett säkert val att plocka om du står och velar. Ett brittiskt destilleri med anor som här bjuder på en härligt kryddig gin med smaker av enbär, koriander, torkade örter och limezest. På toppen också aningen färskmalen vitpeppar.

Annons

X Marks the Spot

X Marks the Spot

Land:Australien
Pris:119 ,-
Alkoholhalt:13%
Sockerhalt:3 g/l
Volym:750 ml

X Marks the Spot

Land:Australien
Pris:119 ,-
Alkoholhalt:13%
Sockerhalt:3 g/l
Volym:750 ml

Här i tappning pinot noir från down under med lätt rökig reduktion, mogna jordgubbar och sandelträ. Oväntat koncentrerat och fylligt med djupa smaker av svarta bär, mörkt röda bär, örter, lakrits och salmiaklik mineralitet i avslutet. Perfekt match till picknick-kycklingen, en risotto eller till en hårdgrillad dorada med örter.

NR: 2432

Mer grab a bottle

Vintips - Vin till ostron
Öltips – tre klassiska pilsner
Vintips - Nyheter som kvalat in genom beställningssortimentet 
Vintips – Tre perfekta röda burgarviner du inte vill missa!
Vintips - Två nyheter och en ny årgång!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.