Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Tre klockrena chenin blanc

Grab a Bottle – Tre klockrena chenin blanc

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Ahh, chenin blanc! Denna ljuvliga druva som både bjuder på så mycket solmogen rik frukt och honungstoner – och på samma gång den där riktigt vackert sjungande syran med frisk fräschör. Andreas Grube är en chenin-lover av rang, och här tipsar han om tre pavor i olika stilar som du enkelt hittar på de flesta Systembolag.

Mousserande vin från Loire.

Langlois Crémant de Loire Brut, nr 7404, 159 kr

Jodå, visst passar chenin blanc också bra till mousserande viner. Inte minst här i franska Loire gör man chenin-bubbel med den äran. Här serveras en crémant med frisk syra och smaker av krispiga gröna äpplen, örter, grapefrukt och aningen mineralisk efterklang. Friskt, lätt och läskande från pålitlig producent!

Vitt vin från Sydafrika.

Allesverloren Chenin Blanc 2022, nr 75986, 109 kr

En riktigt pålitligt spelare vad gäller chenin blanc det, dessutom för en prislapp som är minst sagt blygsam. Här befinner vi oss i Sydafrika och det här vinet bjuder på en stiltypisk bukett av mogna päron, gula äpplen, ananas och apelsinskal. På toppen också en lätt touch av honung. Härligt fyllig i munnen och med bra skjuts i syran. Sitter klockrent till en fetare fisk.

riedel-veloce-chardonnay-vinglas-2-pack

Riedel Veloce Chardonnay, vinglas 2-pack, 699 kr

Riedels serie Veloce är döpt efter det italienska ordet för snabb. Vinglasen i tunn, elegant kristall är formgivna för viner på druvan chardonnay – perfekta för ekfatslagrade, fylliga viner med låg syra. Den stora kupan med vid öppning förstärker aromerna och de ljuva ekfatstonerna.

Vitt vin från Argentina.

Domaine Bousquet Chenin Blanc Organic 2022, nr 5007, 129 kr

Ett av få viner som håller någon slags höjd vad gäller kvalitet bland nyheterna i det fasta sortimentet i juni. Argentina och Mendoza är ursprunget här, och i doft och smak hittar du ananas, lite grillad citron, färska örter, grapefrukt och solmogen persika. Fyllig och generös i stilen.

 

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.