Grab a Bottle – solnedgångsrosa högsommarviner!

Linda Pérez Medgrundare och vinskribent

Lummiga trädgårdar, heta dagar, ljumma kvällar, salta bad och hängande mattor skriker efter kallt, läskande rosévin. Därför har vi laddat ishinken med tre rosa trotjänare tillgängliga i bolagets fasta sortiment.

Sommarens godaste rosévin

Les Lauzeraies 2020, Frankrike, Tavel, nr 2724, 129 kr

Södra Rhônedalen och Tavel i all sin intensivt rosafärgade prakt. Här ger lejonparten grenache och cinsault ett vin lika matvänligt koncentrerat som somrigt flirtigt. Toner av vinhallon, granatäpple och grapefrukt i seriös struktur med frisk syra gör den ljumma kvällen och er nygrillade fångst serverad med citronssmör, dill, sockerärter och färskpotatis till en dröm.

Jurtschisch sommarens godaste rosévin

Jurtschitsch Rosé vom Zweigelt 2020, Österrike, Kamptal, nr 5600, 119 kr 

Alwin och Stephanie Jurtschitsch har arbetat ekologiskt sedan 70 – talet och idag är alla deras egendomar ekologiskt certifierade. Varsågoda  – druvan zweigelt lika förförisk som ett solvarmt smultron, lika mineralfrisk som dagens första dopp i havet och lika läskande som en isbit.

SancerreRosé

Sancerre Rosé 2020, Frankrike, Loiredalen, nr 4668, 149 kr 

Rosé på pinot noir är en ren och skär favorit. Det här är trädgårdens rosévin som ger oss toner av nyplockade jordgubbar, vildhallon, nyklippt gräs och nattviol. Du njuter den bäst under det stora körsbärsträdet till en god bit fårost, oliver och en frasig baguette.

Annons

Bocanegra-winetable
Produkt

Bocanegra Monastrell 2020

Land

Spanien, Valencia

Pris

85 ,-

Vi medelhavets inland, omkring 700 meter över havet sträcker sig Bodegas Francisco Gómez vackra vinodlingar. Här får områdets viktiga druva monastrell växa enligt såväl ekologiska som biodynamiska princpier och här frodas drömmen om att erbjuda vinälskare något unikt och passionerat. Bocanegra Monastrell 2020 är ett givet fynd som bjuder mjuk frukt med toner av solmogna sommarbär, sötlakrits och viol. Därtill en finstämd kryddighet och god fräschör. En het följeslagare till biff med färska grillade majskolvar, sotad lök och bearnaise.

Mer grab a bottle

Grab a Bottle – färgsprakande höstfyrverkerier
Grab a Bottle - tre exklusiva nyheter ur fasta sortimentet
Grab a Bottle – vacker röd italiensk parfym
Grab a Bottle - vi firar sydafrikanska Cap Classique dagen
Grab a Bottle – prima bubbel i tre prisklasser

Du missar väl inte dessa godingar


Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.