Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Grab a Bottle – tre klockrena septembernyheter

Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Den 1 september släpptes ett gäng färska nyheter i Systembolagets fasta sortiment. Andreas Grube har som vanligt vaskat igenom utbudet och i dagens Grab a Bottle bjuder han på tre favoriter som du inte ska missa!

let-riesling-selection

Leth Riesling Selection 2021, Tyskland, nr 2581, 99 kr

Leth är ju en producent vi redan känner igen från de fasta hyllorna, och här kommer de med ett nytt piggt tillskott i sortimentet. Pigg energi, syrligt frisk citrusframtoning, charmig päronfrukt, persika och med en lätt krydda på toppen. Ett enkelt och lättgillat vin som verkligen bjuder på mycket smak för liten peng.

rully-en-rosey

Rully En Rosey 2020, Frankrike, nr 2821, 199 kr

Att hitta bra bourgogne som inte kostar skjortan är lättare sagt än gjort och därför är det alltid kul när det dyker upp den här typen av viner i sortimentet. Visst, lite mer rustik och rejäl i stilen än vinerna från de bästa och mest kända lägena, men samtidigt ett riktigt bra vin med djup och komplexitet i drickbar stil. Bärigheten drar åt det mörka hållet och ackompanjeras av vanilj, ljus nougat, mogna jordgubbar och lite svartpeppar. Njuts bäst med mat.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

cabernet vinglas riedel

Riedel Veloce Cabernet/Merlot, 2-pack, 559 kr

Ett lyxigt rödvinsglas i krispig kristall med stor och hög kupa som förhöjer smakupplevelsen. Glaset är särskilt formgivet för att mildra strävhet och tona ner syra, vilket ger vinet en rundare och fylligare smak. Utmärkt till klassiskt franskt rött.

rooted-winemakers

Rooted Winemaker’s Selection Cabernet Sauvignon 2021, Sydafrika, nr 2824, 179 kr

Skönt stöddig och mustig pjäs med klassiska smaker av svartvinbär, mogna körsbär, plommon, vanilj, choklad, cederträ och en rejäl näve torkade örter. Tydliga tanniner och en rostad fatton i eftersmaken. Det här vinet kan vinna på att få lite luft så häll det i karaff någon timme och njut till en rejäl köttbit med feta tillbehör.

Annons

vitt vin nya zeeland

Hunter's Riesling 2021

Land:Nya Zeeland, Marlborough
Pris:129 ,-
Alkoholhalt:12%
Sockerhalt:6 g/l
Volym:750 ml

Hunter's Riesling 2021

Land:Nya Zeeland, Marlborough
Pris:129 ,-
Alkoholhalt:12%
Sockerhalt:6 g/l
Volym:750 ml

Smaka på ett fruktigt, friskt och elegant vin från Nya Zeeland där toner av passionsfrukt och lime, gröna äpplen, sten och rökiga mineraler tar form. Underbar som kylslagen aperitif före middagen men passar även perfekt till lättsaltade chips, färska skaldjur eller kryddiga rätter från det asiatiska köket.

NR: 2480

Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.