Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – viner njuta i brisen från havet under ett stort vitt parasoll

Grab a Bottle – viner njuta i brisen från havet under ett stort vitt parasoll

Lästid: 1 minut

En lunchfrisk muscadet till ett par nävar ostron, en flirtig assyrtiko som läskar solvarma kvällar och ett rödtjut från rykande heta Etna. Här är tre semesterstänkare som förhoppningsvis finns på cykelvänligt avstånd.

Vintips_muscadet

Muscadet Sèvre et Maine sur lie 2020, Frankrike, Loire, nr 2275, 85 kr

Det blir en eftermiddagstur till stranden. Mitt bästa. Inte ligga där och steka en hel dag utan packa picknickkorgen en stund efter lunch och kasta sig på cykeln. Ostron, baguette, en bit hårdost, kanske ett par aprikoser och en immigt kall flaska vitt vin. Här budgetstyle där du får full fräschör för liten summa. Mineralitet, en lätt ton av honungsmelon och pigg syra. Mys ner fötterna i sanden och njut.

Assyrtiko_vintips

Kir-Yianni Assyrtiko 2020, Grekland, Makedonien, nr 2338, 99 kr

Assyrtiko – en mångsidig druva som står för alltifrån torra och krispigt mineraldrivna druvor till tjusigt söt Vin Santo. Här har du den torra, krispigt mineraldrivna varianten och njuta i en varm bris från havet under ett stort vitt parasoll. Kalla klunkar till grillade skaldjur, små vitlöksmarinerade bläckfiskar, vitt fluffigt bröd och en god olivolja.

Etna_sommarens godaste röda i fast sortiment

Palmento Costanzo Etna Rosso Organic 2018, Italien, Sicilien, nr 2116, 179 kr

Från Etnas norra sida och terrasserade vingårdar som ligger 780 meter över havet plockas ekologiskt odlad nerello mascalese och nerello cappuccio till detta nyanserat fruktiga röda. Här finns toner av körsbär, viol, kryddor och en lätt tobakston. Njut en aning sval i stor kupa till såväl sommargrill som till en svårslaget god pasta med vitlöksstinn tomatsås.

Annons

Deep Roots Pink Riesling

Deep Roots Pink Riesling

Land:Tyskland
Pris:99 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Deep Roots Pink Riesling

Land:Tyskland
Pris:99 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Pink Riesling är ett unikt och nästintill förbjudet rosa vin gjort av de tre toppvinmakarna Jochen Dreissigacker, Stefan Winter och Philipp Wittman. Här har en frisk, mineraldriven riesling förgyllts av ett par procent spätburgunder och någon droppe vatten. Resultatet förenar det bästa av två världar där krispig fräschör möter mjuka toner av sommarens bär i en rosa riesling som är välgjord, delikat och totalt förbjuden! En perfekt aperitif likaväl som en fin följeslagare till krispiga sallader, sushi och grillade skaldjur med lätt chilihetta.

NR: 50613

Mer grab a bottle

Vad dricker man till grillad kyckling?
Tre bra gin till sommarens drinkar
Vad dricker man till räkor?
Tre vita nyheter på fasta hyllan
Tre viner till midsommar

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.