Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Sju klockrena gin i fast sortiment

Sju klockrena gin i fast sortiment

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Gin & tonic. Så läskande, så enkel, så mångfacetterad – och så god. Klart att vi vill skåla i en G&T! Här väljer Andreas Grube ut sju ginfavoriter i Systembolagets fasta sortiment.

AB Stockholms Bränneri Dry Gin, nr 39000, 299 kr
Det här lilla Södermalmsbaserade destilleriet bjuder alltid på en smakupplevelse med karaktär och identitet, och så även här. Här snackar vi klassiska enbärstoner toppade med rosmarin, citrus och gott om fläder. Kryddig, torr och riktigt snygg.

Plymouth Gin, nr 86234, 299 kr
Gin formulär 1A i ren, rättfram och tydlig stil utan krusiduller. Bjuder på doft och smak med mycket koriander, grapefrukt och färsk citron. Riktig bra husgin för pengen.

Hendrick’s Gin, nr 81679, 459 kr
Klassiker är klassiker av en anledning, och den här pavan har verkligen nålat fast sig själv på klassikerkartan. Det brukar ju snackas mycket om gurka när det handlar om Hendrick’s, och jodå visst känner man det, men också koriander och en tydlig ton av rosor.

Hernö Gin, nr 86927, 328 kr
Destilleriet som satte Sverige på den internationella ginkartan serverar här en klassiskt kryddad gin men med väldigt mycket personlighet, smakdjup och rikedom. Gott om örter, färsk citrus, enbär och kryddighet i smaken. It’s a bargain, som vi säger här på Wine Table!

Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin, nr 86813, 399 kr
Skönt rivig och kryddig i stilen, delvis tack vare en lite högre alkoholprocent (47%). I doft och smak hittar man nymalen svartpeppar, kanel, koriander och såklart enbär. Garnera gärna med en kvist rosmarin för att förstärka örtigheten ytterligare.

Bombay Sapphire London Dry Gin, nr 109, 299 kr
Pålitligt och stabil trotjänare som alltid gör jobbet, utan att sticka ut för mycket. Gott och schysst bara. Rikligt med enbär, kanel och både färskpressad citrus och lite skal. God att garnera med blodapelsin tycker jag.

Hernö Pink BTL, nr 81882, 348 kr
En till Hernö? Jamen vadå, det här skickliga gänget är en av få som lyckats få till en pink gin som är god på riktigt. Torr och kryddig, med doft och smak av färska röda bär, vanilj, limeskal och aningen krossad rosépeppar. Slurp!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.