Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Småskaliga julölsfavoriter

Småskaliga julölsfavoriter

Bild på Sanna Lindberg
Sanna Lindberg Ölskribent

Lästid: 1 minut

Julöl i november tänker du? Ja, säger jag! Hyllorna fylldes med julöl redan den 4e november och för att kunna duka fram något skojigt ur det lokala sortimentet på julbordet är det dags att lägga sin beställning.

Återigen är julölsutbudet tresiffrigt och aldrig har kvaliteten varit så bra som i år. Utbudet är brett och det finns något för varje litet tillfälle i hela december. Kryddad porter till pepparkaksbaket? Söt stout till brasan? Läskande lager i skogen där du hugger din gran? Eller varför inte en mustig brown ale när du drillar köttbullar? Och just det – de citrushumliga iporna går inte av för hackor…

Keizerlijkwit_winetable

Keizerlijk wit från Snausarve Gårdsbryggeri, nr 35278, 33:60 kr, 33 cl, 8%

En frisk veteöl elegant kryddat med koriander, citron och sichauanpeppar – där det sista ger ett litet sting av hetta. Ett öl som kommer slå kullerbyttor till den inlagda sillen men också kommer fungera som fräsch brygga mellan alla tunga smaker på julen.

Ekologiskavinterbajer_winetable

Ekologiska vinterbajer från Rådanäs Bryggeri, nr 32192, 24:90 kr, 33 cl, 5,8%

Ett ekologiskt lageröl med lite mörkare och rundare maltkropp. Här finns en torkade frukter och citrusfrisk beska. Välbalanserat och matvänligt.

ProperChristmas_winetable

Proper Christmas från Nyköping Brewing Co, nr 35249, 35:40 kr, 44 cl,  4,5%

Nystartade nyköpingsbryggeriet är fenomenala på att få till de klassiska ölstilarna med den moderna touchen. Bryggeriets första julöl är en elegant porter, med tydligt rostade toner både av choklad och kaffe som balanseras med en precis lagom dos grönörtig humle. Försiktig beska, försiktig sötma och ett långt slut. Går till det mesta på julbordet.

Christmasale_winetable

Christmas ale från Electric Nurse, nr 31627, 25 kr, 33 cl, 5,5%

En gyllene, bärnstensfärgade ale fylld med stenfrukt och apelsin som mjukt balanseras av en en rund maltkropp men samtidigt en balanserad pigg beska. Ett välsmakande öl som passar decembergastronomin bra.

Winterwarmer_winetable

Winter warmer från O/O Brewing, nr 35268, 32:90 kr, 33 cl, 8%

En fruktig strong ale fylld med torkad fikon och aprikos till det lite knackig malt och försiktig sötma som balanseras upp med viss beska. En julfavorit att plocka fram till de salta ostarna.

JuleljusNEIPA_winetable

Juleljus NEIPA från Stigbergets Bryggeri, nr 34133, 43:90 kr, 44 cl, 6,8%

En decembertolkning av New England-Ipa – rejält humlefruktigt med allt från mango, till kokos och grapefrukt. Balanserad beska som bäddas in i en fluffig maltkropp. Friskt och gott att bryta av med i dessa tider.

 

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.