Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Svenska vykort från Cadierbaren

Svenska vykort från Cadierbaren

Bild på Richard Sigray
Richard Sigray Vinskribent

Lästid: 1 minut

Cadierbaren på Grand Hôtel är Stockholms kanske enda cocktailbar med riktig internat-ionell aura. Nya cocktailmenyn är en hyllning till Sverige. Wine Tables Richard Sigray har provat och hittat några favoriter.

Cadierbaren på Grand Hôtel är något av en institution i Stockholm. Atmosfären är inkluderande, avslappnad och baren har blivit en mötesplats för många stockholmare och tillresta gäster. På vilken annan bar kan du hamna bredvid en affärsman från Gnosjö och en internationell artist ute på världsturné?

Den nyss uppdaterade cocktailmenyn har döpts till A tribute to Swedish Nature. Inspiration har hämtats från svenska geografiska platser, traditioner och fenomen. Svenskt hantverk möter här internationella komponenter. Barchef Anton Windmar fortsätter med sitt team att vara lekfullt kreativa och leverera högsta klass i val av ingredienser och presentation.

 

Archipelago

Porträttbild på Cadierbarens cocktail Archipelago
Archipelago. Foto: Richard Sigray

Vermuth som möter akvavit och laktisk fetma från Puttersjaus Gårds klarifierade mjölk. Under ytan svävar aromer av svarta vinbär och kaffe. Vinös i sin stil. En liten knorr är snöret runt glaset som knutits med en knop och doftar tjära när du för glaset till munnen. Kvällens favorit.

 

Dalecarlia

Porträttbild på Cadierbarens cocktail Dalecarlia
Dalecarlia. Foto: Richard Sigray

Rågwhisky som bas tillsammans med rökt akvavit toppas med soda gjord av hallon samt hallonblad som ger en telik känsla. Det hela landar i en fruktig variant på en Whisky highball med mycket adderad fräschör. Kurbitsen på glaset är graverad i Dalarna.

 

Rauk

Porträttbild på Cadierbarens cocktail Rauk
Rauk. Foto: Richard Sigray

Över till Gotland. Rom som bas med Akka brännvin från Boge Bränneri. Starkvin, salmbär, backtimjan, ramslök från Stenhuse Gård och bittersalt. Fint spel mellan bärighet och timjan med en liten kalkig puff i slutet. Glaset är skapat av Jenny Olofsson på Glasstudion Big Pink där formen på formar till glaset fysiskts präglats av raukar i Ljugarn.

 

Conifers Guardian

Porträttbild på Cadierbarens cocktail Conifers-guardian
Conifers Guardian. Foto: Richard Sigray

Hennessy Cognac möter päron med övertoner av hasselnötter och rökt björk. Sötma med balanserad syra i avslutet. Glaset har formgivits av Anni Cernea där foten hämtat inspiration från rådjurshorn och handsnidats av ek.

 

Mer om Cocktails av Anna Norström

Mer om Cocktails av Anna Norström

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.