Vin till musslor! Vad dricker man?
Lästid: 1 minut
Det är temaveckor här på Wine Table och skaldjuren har intagit vinbordet. Musslor är populära små blötdjur som går att anrätta på otroligt många sätt. Om du känner lusten och suget efter en riktigt smarrig moules frites, en marinières eller grillade över sensommarens sista glöd så har Pär Strömberg vinerna som matchar. Du hittar dem alla tre på de flesta Systembolag - så grab a bottle och njut!
Petit Chablis Domaine Sainte Claire J M Brocard
I denna halvpanna har jag sökt ut en Chablis som pallar en moules frites med riktiga hemmafriterade pommes. Jag gillar att den kalkiga mineraliteten och syran tar sig an både det salta maritima arvet och det feta i texturen. Äpplig med citrustoner, kalkrik mineralitet och lätt ton av örtig fudge i nosen. Fyllig och mjuk med skyhög syra i harmonisk balans. Eftersmaken är koncentrerad och fokuserad och det finns en umamiton i botten som kommer fånga moules-buljongen alldeles utmärkt.
Château Bonnet Blanc 2023
Om du ser detta är något fel. Kontakta IT!
Domaine Vacheron Sancerre Les Roches 2022
Både kung och drottning i de tillagade musslornas värld är, i mitt tycke, de vita vinerna från Sancerre. Här blommar druvan sauvignon blanc med mildare toner och mer mineralitet. Balanserad aromatisk, mjuk och förförisk, där en friskhet och mineralrik excellens bjuder in Atlanten till det grönt bördiga landskapet i Loire. Ett vin som kostar lite mer än vad vi normalt sett tipsar om men som är ett av de bästa i klassen och återfinns i många butiker runt om i landet. Gott till grillade musslor med asiatisk touch eller till en paella med vinkokta musslor som topping.