Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Vinpussel för naturen

Vinpussel för naturen

Bild på Alexander Jansson
Alexander Jansson Skribent Naturvin

Lästid: 1 minut

Vinets pussel. Hållbart skapat och för varje beställning planteras ett träd för att förbättra den globala tillgången på dricksvatten. I dag släpps Water and Wines - ett hett tips för såväl natur som vin och kunskapstörst!

Lägga pussel. För mig innebär det att stänga ner telefonen och från första anblick möta tusen bitar av kaos, till att börja bygga ihop en ram av kantbitar och sakta pussla mig sakta inåt för att sedan börja att se en helhet. Det här ger mig en växande känsla av lugn och ett verktyg för att parkera vardagens hårda brus hitta närvaron.

Nu släpper Water and Wines sina tre första utbildande vinpussel, illustrerande vinländerna Frankrike, Italien och Spanien. Men det här är mer än bara pussel. Varje pussel är hållbart skapat och för varje beställning planteras ett träd och en donation för att förbättra den globala tillgången till säkert dricksvatten.

När du sedan sätter ihop bit för bit får du en pedagogisk och lekfull helhetsbild av respektive vinland, distrikt, druvor, aromer och matkombinationer. I skrivande stund lägger jag det franska pusslet och som sällskap har jag ett perfekt pusselvin, Cuisine de ma mère, en naturlig makad och friskt klunkvänlig cabernet franc från Chinon. En sipp är som att slå en kullerbytta ner för en backe av blåbärsris, munnen fylls av både bär och grönt! Chinon må vara en av tusen pusselbitar framför mig, men det är en av de viktigaste bitarna för min egen vinkarta.

Köp er ett pussel och ett passande vin, inte minst för naturen och den ständiga kunskapstörstens skull!

En perfekt bit till pusslet är en tjusig cabernet franc:

Chinon Cuisine de ma Mere 2019, 71529, 129 kr

 

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.