Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – 3 mousserande för mammornas dag!

Grab a Bottle – 3 mousserande för mammornas dag!

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 2 minuter

Inget går väl upp mot firandet av alla våra mödrar, urmodern och din egen alldeles speciella mamma. Jag vill skåla i bubbel och hylla mina barns mamma för allt hon gjort, konstant gör och i framtiden kommer att göra för dem och oss. Jag vill också skåla för alla tiders mödrar och de som skola bli. De utvalda bubblorna kommer i lite olika prisklass och stil och hittas i de flesta butikerna. Skål och ge även mamma en kram!

winetable_grababottle_cremant_rose_de_chanceny

Crémant Rosé De Chanceny Cave Robert et Marcel, Frankrike, Loire, Nr 7552, 119 kr

Handskördad cabernet franc med liten dos grolleau. Nybakt brödig karaktär med syrliga friska smultron och vildhallon. Fyllig och vilt sötbärig med balanserad mousse i ett syrligt sommarängsblommigt avslut där fokus och driv i ligger i syran och frukten. Mycket trevligt till syrlig nyskördad rababerkompott som inte får slå över åt det söta hållet.

winetable_grababottle_fontanafredda_altalalanga

Fontanafredda Alta Langa Limited Edition 2017, Italien, Piemonte, Nr 7949, 169 kr

Mycket prisvärt från en D.O.C.G. med strikt kontrollerade reglementen på hög höjd och minst 30 månader på sin andra jäsning. Frisk citrus, äpple, nötter och nougat. Mineralstinn och fullmatad men mjuk mousse och sötfruktigt långt avslut på pinot nero och chardonnay. Producenten har varit med och skapat denna appellation och ”benchmarkar” här stilen. Gott till räksalladen eller till skaldjursplatån.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

Veloce champagne

Riedel Veloce, Champagne, 2-pack, 699 kr

Riedels populära serie Veloce har fått sitt namn från italienskan ord för snabb och bjuder på ett brett sortiment av tunna, druvspecifika kristallglas. De eleganta glasen i kristallglas har ett vidare mittparti som framhäver vinets aromer, samtidigt som den smalare öppningen koncentrerar doften. Öppningen styr dessutom drycken till den främre delen av tungan, vilket gör att vinets sötma lyfts fram. Passar utmärkt till champagne och rosévin.

winetable_grabbottle_henriot_2012

Henriot Millésimé Brut 2012, Frankrike, Champagne, Nr 77710, 649 kr

Komplexitet, smakdjup, rikedom och fräschör. Skål! Lika delar chardonnay och pinot noir ger här en krämig, rik doft och fruktigt yppig smak som har mjukt inslag av brioche, citrusfräsch syra och krispigt mineraldrag. Något av en doldis i ny årgång som matchar upp kvaliteten från 2008. Ett vin som verkar flyga under mångas radar, men det här är inget mindre än ett fullmatat toppfynd, dessutom redan hyfsat fint utvecklad med lite torkad frukt och mogna äpplen. Lysande gott som mammaskålens aperitif, till naturella ostron eller till den grillade doradan.

Annons

Nyetimber Classic Cuvee

Nyetimber Classic Cuvee

Land:Storbritannien, England
Pris:429 ,-
Alkoholhalt:12%
Sockerhalt:8,5 g/l
Volym:750 ml

Nyetimber Classic Cuvee

Land:Storbritannien, England
Pris:429 ,-
Alkoholhalt:12%
Sockerhalt:8,5 g/l
Volym:750 ml

British sparkling när det är som bäst! Nyetimber Classic Cuvee är hanteverksmässigt gjort enligt traditionell metod, med en andra jäsning på flaska, och har legat på sin jästfällningen i 36 månader. Resultatet då? Ett bubbel med vacker koncentration och djup, med smaker av gula och röda äpplen, brioche, mandel, grapefrukt och ett stänk honung. Kan drickas precis som den är, varför inte som aperitif? Även perfekt till rökt lax, sushi, färska skaldjur eller en bit ost. Se när Wine Table provar vinet här.

NR: 96018

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.