Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – en rosa himmel

Grab a Bottle – en rosa himmel

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 2 minuter

Grab a Bottle - en rosa himmel, inga moln bara luftballonger... texten i Jonathan Johanssons låt Rosa Himmel får mig alltid att tänka på rosévin i Stockholmsnatten. Nedan har jag listat mina tre favoriter för sommarnattens leende i en midsommarnattsdröm.

winetable_nyprovat_longview_nebbiolo_rosato

Longview Nebbiolo Rosato 2021, Australien, Adelaide Hills, TSV 93429, 149 kr

En storfavorit under vårens roséprovningar. Nebbiolo från Australien med både druvtypicitet och ursprungets otvungna band. Fullt av jordgubb och grapefrukt i en örtig och friskt bärig doft. Driven frisk syra med gröna örter och röda bär. Fylligt balanserat, koncentrerat och tätt torrt med stram schwung i syrans efterspel. Stjärna i kanten helt enkelt.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

Riedel roséglas

Riedel Veloce, Rosé, 2-pack, 699 kr

Riedels populära serie Veloce har fått sitt namn från italienskan ord för snabb och bjuder på ett brett sortiment av tunna, druvspecifika kristallglas. De vackra glasen har en vid kupa som lyfter vinets aromer och en avsmalnande öppning som koncentrerar dryckens dofter till näsan. Den smala öppningen styr även drycken till den främre delen av tungan, vilket ökar upplevelsen av sötma.

winetable_nyprovat_laspinetta_rosé_di_casanova

La Spinetta Il Rosé di Casanova 2021, Italien, Toscana, TSV 90076, 159 kr

Ett av årets bästa rosévin, levererar alltid på hög nivå, år efter år och publiken jublar åt återkomsten, både när det gäller pris och allokering. I vanlig toscansk ordning med influenser från både Provence och Piemonte bjuder årets sangiovese/prugnolo gentile casanova både smultron, körsbär, blodapelsin, vinbär, rabarber och jordigt förankrade örter och mineraler. Maxad men balanserad syra, torr och elegant med avslutet förgyllt av ett zeststänk blodapelsin.

winetable_nyprovat_muga_rosado

Muga Rosado 2021, Spanien, Rioja, TSV 92242, 119 kr

Ytterligare en folkfavorit från förra året och även i år ett säkert kort. Stor allokering bra pris, hip adress, what not to like liksom? Syrligt rödbärig med citrus- och grapefrukt-toner där en sötma av vit persika, vattenmelon och en aptitlig vag bitterhet av örter sjunger ut i avslutet. Bra sommarrosé för de flesta tillfällen. Familjen Muga valde med denna årgång att utesluta tempranillo och bara köra på en friskt bärig rosé av grenache och viura.

Mer rosé! Andreas Grube har testat sig igenom årets skörd av rosé i Systembolagets fasta sortiment – och resultatet? Tolv guldkorn för dig att kyla och sippa på i sommar.

Annons

Celeste Crianza 2019

Celeste Crianza 2019

Land:Spanien, Kastilien-León
Pris:199 ,-
Alkoholhalt:14.5%
Volym:750 ml

Celeste Crianza 2019

Land:Spanien, Kastilien-León
Pris:199 ,-
Alkoholhalt:14.5%
Volym:750 ml

Körsbärsrött vin på tinto finto (tempranillo) från regionen Ribera del Duero. Fyllig doft av mogen svart frukt, rostat kaffe och torkade plommon. Tät och lång smak fylld av friskhet och känsla. Intensivt och elegant, perfekt att servera runt 14-16°C.

NR: 73022

Mer grab a bottle

Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan
Vintips – triss i riesling till vårens primörer

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.