Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – for the love of malbec

Grab a Bottle – for the love of malbec

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Malbec, Argentinas stolthet och råvaran i så många smakfulla viner med både finess, kraft och smakfullt djup. Andreas Grube har vaskat fram tre favoriter – en rosé och två röda – som du lätt hittar på en Systembolagshylla nära dig. Perfekt för den annalkande grillsäsongen och vårens balkongmiddagar.

crios

Crios Rosé of Malbec 2021, Argentina, nr 2657, 99 kr

Suverän rosé producerad av mästervinmakaren Susana Balbo, som också brukar kallas Argentinas ”First lady” i vinvärlden. Och jodå, det här är verkligen ett pangfynd för pengen, med gott om fyllig rödbärighet, persikotoner, vattenmelon och massa färska örter.

alamos

Alamos Malbec 2020, Argentina, nr 6670, 99 kr

Rejält smakrik och lite rustik i stilen med klassiska smaker av björnbär, blåbär, mörka plommon, mogna körsbär, choklad, vanilj, kaffe och kryddighet från nio månader på franska och amerikanska fat. Perfekt att plocka fram till vårens första grillkvällar. Mår också bra av att serveras något svalare än rumstemperatur, runt cirka 17 grader.

 

I samarbete med Riedel

vinglas syrah

Riedel Veloce, Syrah/Shiraz, 2 pack, 699 kr

Glaset passar till fylliga, aromatiska viner med en måttlig mängd tanniner så som nya världens Shiraz. Formen på kupan förstärker doften och den generösa smaken, vilket ger vinet en perfekt balans mellan frukt, syra och strävhet.

 

zolo-black

Zolo Black Malbec 2017, Argentina, nr 2761, 279 kr

Malbec med tryck i smakerna och fantastiskt djup med komplexitet och karaktär. Doft och smak bjuder på mogna körsbär, kakaostänk, vanilj, svartvinbär, mörka plommon och lite nymalen svartpeppar på toppen. Får gärna blomma ut i karaff i någon timme och serveras till en rejäl bit kött, kryddad med färska örter och vitlök.

 

Annons

Jurtschitsch  Langenlois Riesling 2020

Jurtschitsch Langenlois Riesling 2020

Land:Österrike, Niederösterreich
Pris:150 ,-
Alkoholhalt:12.5%
Sockerhalt:<3 g/l
Volym:750 ml

Jurtschitsch Langenlois Riesling 2020

Land:Österrike, Niederösterreich
Pris:150 ,-
Alkoholhalt:12.5%
Sockerhalt:<3 g/l
Volym:750 ml

J-vinet med det svåra uttalet. Tur att det är så enkelt att komma ihåg smaken med sina friska och mineralrika kännetecken. Prisbelönad riesling från österrikiska Jurtschitsch - silvermedalj i Vinnordic Wine Challenge. Ekologiskt odlad, frisk och fruktig. Inslag av citrus, gröna äpplen, örter och uppfriskande mineraler. Utmärkt till skaldjur och asiatisk mat med hetta – eller precis som det är.

NR: 2939

Mer grab a bottle

Vintips - Rött vin till grillen
Vintips – gott från Grekland
Vintips - Vin till ostron
Öltips – tre klassiska pilsner
Vintips - Nyheter som kvalat in genom beställningssortimentet 

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.