Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – for the love of syrah

Grab a Bottle – for the love of syrah

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Kryddiga, kärsbärsfruktiga, violparfymerade, strama och friska – vi snackar såklart om druvan syrah. Wine Tables Andreas Grube är en syrah lover av stora mått och i veckans Grab a Bottle korkar han upp tre kalasviner från tre kontinenter. Givetvis hittar du alla vinerna på ett Systembolag nära dig.

les-meysonniers

Crozes-Hermitage Les Meysonniers 2019, Frankrike, nr 73136, 199 kr

Producenten här, familjen Chapoutier, är verkligen mästare i konsten att mejsla fram viner som både har stram, tät koncentration och charmigt parfymerad fruktighet. Det här vinet bjuder på precis just det – finess, fokus, djup. Klassiska dofter och smaker av hallon, björnbär, körsbär, charkuterier, viol och pepprig krydda i avslutet. Ett vin som givetvis sitter perfekt till det mesta i kött- och grytväg men som också gör sig utmärkt på egen hand.

allesverloren-shiraz

Allesverloren Shiraz 2018, Sydafrika, nr 29002, 125 kr

Här har vi flugit till den trendiga regionen Swartland i Sydafrika, och det här är verkligen ett vin som bjuder på mycket upplevelse för blygsam prislapp. Tät, mustig och lite kraftfull i stilen med både mörka körsbär, lakrits och choklad. Men på toppen finns också de där härligt rödbäriga tonerna och den peppriga kryddigheten mot tungan. Servera gärna något svalare för att få fram extra mycket av fräschören.

logan-shiraz

Logan Weemala Shiraz 2019, Australien, nr 2522, 119 kr

Ännu ett vin som verkligen går under kategorin ”It’s a Bargain” här hos oss på Wine Table. Druvorna till det här vinet odlas på hög höjd vilket ger en läskande läcker elegans med massor av mogna hallon och björnbär. Den där härliga violtonen som ofta präglar just syrah kommer också fram i all sin prakt, tillsammans med mer färska kryddor i form av rosmarin och timjan. Superläckert, kort och gott. Sitter lika bra till mat som på egen hand.

Mer grab a bottle

Vintips – Tre Sportlovsviner
Öltips – tre syrligt läskande bärs
Vintips – tre bubbel att skåla med på Alla Hjärtans Dag
Vintips – prisvärda pavor från Languedoc–Roussillon
Vintips – Tre maffiga vinterviner

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.