Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Ett tu tre till midsommar!

Grab a Bottle – Ett tu tre till midsommar!

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 2 minuter

Midsommar står för dörren och med kalas, spel, dans, sång, mat och dryck. För att göra det enkelt för er alla som vill prova att byta ut öl och snaps mot vin så har Pär Strömberg plockat tre nyheter ur fasta sortimentet, lätta att hitta, bara att plocka med och som passar allt för den stundande högtiden!

Flaskbild på Brognoglio från Cecilia Berretta

Cecilia Beretta Soave Classico Brognoligo Organic 2021, Italien, Venetien, Nr 24002, 129 kr

Prisvärd nyhet i fasta sortimentet, en ekologisk Soave Classico på garganega ur vulkaniska jordar i klassiska Venetien. Blir glad att några av nyheterna på den fasta hyllan från första juni faktiskt visar upp både druva och terroir med en tydlig avsändare. Friskt gulfruktig med honungsäpple, gula blommor och mineral i bivaxig textur. Charm och energi som ger en perfekt match till midsommarlunchens alla smaker av salt, fett och umami.

Flaskbild på Chavin rosé Côte du Provence

Pierre Chavin Côtes de Provence Rosé 2022, Frankrike, Provence, Nr 74125, 129 kr

En klassisk rosé till akten mellan lunch och middag, något rent och fräscht som pallar omställningen utan att bli för tungt. Friskt rödbärig nos med lätta örter. Koncentrerat fruktig med driv i syran. Klassiskt med smultron, rabarber, hallon och grapefrukt. Druvblenden består av grenache, cinsault och syrah som sig bör från området och det passar så otroligt fint att sippa på till boule och berså! Ja, väljer du det som matvin så tipsar jag om caesarsallad, grillad lax eller salade niçoise med halstrad tonfisk – bien sûr!

Flaskbild på PET-flaskan Colle Reale Rosso

Valle Reale Colle Reale Rosso 2021, Italien, Abruzzerna, Nr 20061, 120 kr (inkl. pant)

Ett av Systembolagets nya satsningar för vin är förpackningen PET, en inte helt sexig och romantisk lösning, men som fyller en viss funktion. Med det sagt kommer vinet i denna PET med energi och personlighet. Djup doft av pasta pomodori, svarta oliver och varma söta körsbär grönt beklädda i örter. Tät och koncentrerad med fruktigt tight struktur och smaker av vildhallon, lakrits och lätta vaniljtoner från välsvarvade ekfat i avslutet. Gott till kvällens grillbuffé där det också kan vara skönt att flaskorna inte är kalaskrasbara.

 

Annons

Dignitat Cava Brut Nature

Dignitat Cava Brut Nature

Land:Spanien
Pris:115 ,-
Alkoholhalt:11.5%
Sockerhalt:3 g/l
Volym:750 ml

Dignitat Cava Brut Nature

Land:Spanien
Pris:115 ,-
Alkoholhalt:11.5%
Sockerhalt:3 g/l
Volym:750 ml

Dignitat Cava är ett torrt, fruktigt och fräscht mousserande vin. Här finner vi inslag av citrus, gröna äpplen, kex och mineral med en lång eftersmak, med fruktig syra och toner av brioche, äpple och nötter. Cavan har en frisk doft av äpplen, päron och citrus. Fantastisk cava för alla tillfällen.

NR: 78768

Mer grab a bottle

Vintips – gott från Grekland
Vintips - Vin till ostron
Öltips – tre klassiska pilsner
Vintips - Nyheter som kvalat in genom beställningssortimentet 
Vintips – Tre perfekta röda burgarviner du inte vill missa!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.