Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Skåla i cava!

Grab a Bottle – Skåla i cava!

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 2 minuter

Det spanska bubblet cava – som görs enligt den traditionella metoden – är en vinstil som bjuder på stor variation och generellt också väldigt mycket vin för liten peng. Här har Andreas Grube valt ut tre favoriter att skåla in hösten med, och som du enkelt hittar på ett Systembolag nära dig.

privat-cava

Privat Brut Nature Reserva 2020, nr 7904, 120 kr

Toppenbra instegscava som bjuder på allt det där man förväntar sig och vill ha, tycker jag: Rikligt med gröna äpplen och päron, mariekex, färska örter, lime och lite syrliga krusbär. Piggt, friskt och läskande, också med en avslutande mineralisk klang i eftersmaken.

1+1=3

Cava Pinot Noir Rosé Organic 1+1=3 Reserva Familia, nr 2216, 119 kr

Smakrikt, bärigt och läckert bubbel på hundra procent pinot noir, vilket inte är alldeles vanligt vad gäller just cava. Väldigt charmigt vin med gott om blodapelsin, smultron, hallon och ljus nougat i doft och smak. Supergott både på egen hand och till mat.

Grab a Glass
I samarbete med Riedel

champagne riedel

Riedel Veloce, Champagne, 2-pack, 675 kr

Riedels populära serie Veloce har fått sitt namn från italienskans ord för snabb och bjuder på ett brett sortiment av tunna, druvspecifika kristallglas. Det här glaset har ett vidare mittparti som framhäver vinets aromer, samtidigt som den smalare öppningen koncentrerar doften. Öppningen styr dessutom drycken till den främre delen av tungan, vilket gör att vinets sötma lyfts fram. Utmärkt till mousserande viner.

cava-aurelia

Cava Aurèlia Brut Nature Gran Reserva 2017, nr 7923, 159 kr

En cava som helt klart tar ett kliv uppåt på stegen både vad gäller ambitioner och karaktär. Lite mer koncentration och längd helt enkelt. Doft och smak bjuder på krispiga gröna äpplen och färskpressad citrus tillsammans med utvecklade toner av rostat bröd, färska nötter och apelsinskal. Mycket bra mousserande.

Annons

Château Bonnet Blanc 2021

Château Bonnet Blanc 2021

Land:Frankrike, Bordeaux
Pris:99 ,-
Alkoholhalt:12.5%
Sockerhalt:
Volym:750 ml

Château Bonnet Blanc 2021

Land:Frankrike, Bordeaux
Pris:99 ,-
Alkoholhalt:12.5%
Sockerhalt:
Volym:750 ml

Vinet är uttrycksfullt och energiskt med läckra toner av krusbär, gröna äpplen, citrus & svart vinbärsblad med ett friskt och torrt avslut. Elegant och aromatiskt, en ljuvlig match till såväl gratinerad getosttoast med valnötter och honung som till en god skaldjursgryta med grädde, vitt vin, saffran, färska räkor och musslor. Finns på både hel- och halvflaska.    

NR: 4151

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.