Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – tre bra sommarwhisky

Grab a Bottle – tre bra sommarwhisky

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 2 minuter

Ute med båten, i stugan – eller kvar i stan och vill ha något starkt och riktigt gott att sippa på? En smarrig sommarwhisky sitter alltid rätt, och här tipsar Andreas Grube om tre grymma flaskor som du enkelt hittar på ett Systembolag nära dig.

tullamore-dew

Tullamore Dew 12 Years, nr 505, 399 kr

En irländsk stänkare i toppklass med alla de där karaktärerna man vill ha av just irländsk whiskey (ja, det stavas med -ey på Irland): floral, fruktig, lätt och elegant med gott om aprikos, färsk citrus, päron, vanilj och lite marsipan. Samtidigt också välbalanserad och med integrerad kryddighet och bra längd.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

Riedel Veloce, Water, 2-pack, 376 kr

Riedels populära serie Veloce har fått sitt namn från italienskan ord för snabb och bjuder på ett brett sortiment av tunna, druvspecifika kristallglas. Glaset Water passar lika väl till vatten som till rivig och avrundad bourbon, där glasets form skapar harmoni mellan dryckens utseende, doft och smak. 

glen-moray

Glen Moray Classic Chardonnay Cask Finish, nr 83106, 299 kr

Kul nyhet som dök upp på fasta hyllan i juni. Bra energi och med en tydligt vinös ton från slutlagringen på vinfat. Gott om plommon, körsbär, röda äpplen och bär, vaniljkola, knäck och några stänk kanel. Väldigt prisvärd.

arran

Arran Heavily Peated – Sherry Casks, nr 501, 549 kr

Jomenvisst kan man väl vilja ha något riktigt kraftfullt och massivt i glaset också, särskilt om det dyker upp sommardagar då regnet öser ner utanför fönstret. Och här har vi ett riktigt muskelknippe – men med allt i balans. Rejält rivig krydda från alkoholen (50%) och en tydlig slöja av rök. Dessutom doft och smak av russin, färska nötter, vaniljfudge, saltlakrits och kakao.

Annons

Juan Gil Silver Label 2019

Juan Gil Silver Label 2019

Land:Spanien, Murcia
Pris:159 ,-
Alkoholhalt:15%
Sockerhalt:7 g/l
Volym:750 ml

Juan Gil Silver Label 2019

Land:Spanien, Murcia
Pris:159 ,-
Alkoholhalt:15%
Sockerhalt:7 g/l
Volym:750 ml

Veganvänlig och ekologisk monastrell (mourvedre). Vinet är djupt mörkt till färgen med ännu mörkare doft och smak av mogen frukt som svarta plommon, björnbär, körsbär och blåbär i en rik och kraftfull stil. Vidare fylls man av kryddiga och örtiga toner, choklad och ceder. Avslutet är långt och elegant med frisk syra, mjuk och len tannin, koncentrerat och tätt. Lång och kryddig ek som finish. Perfekt till en klassisk hamburgare eller grönsaker från grillen.

NR: 79307

Mer grab a bottle

Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan
Vintips – triss i riesling till vårens primörer
Vintips - Tre viner till vårens primörer
Vintips – tre vårfriska roséer i fast sortiment

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.