Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Tre fantastiska sportlovsviner

Grab a Bottle – Tre fantastiska sportlovsviner

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 1 minut

Grab a Bottle - Tre fantastiska sportlovsviner. Vare sig du är hemma eller till fjälls så ska det vara enkelt att unna sig ett bättre glas vin till maten. Jag har valt ut två europeiska vita viner i olika stil och smakbild samt ett rött kraftpaket från soliga Kalifornien.

winetable_grababottle_leitz_magic_mountain

Leitz Magic Mountain Rüdesheimer Riesling Trocken 2021, Tyskland, Rheingau, Nr 70626, 161 kr

Förföriskt god riesling, en av de bättre i fasta sortimentet. Läskande syror i balans och harmoni med textur och frukt, päron, honung, lime, massor av mineraler och subtila örter. Här har du ett allroundvin med hög svansföring som med syra och struktur klarar av den exklusivaste av skaldjursplatåer och den enklare vardagsfisken med romsås.

winetable_grababottle_pouilly_fuisse_les_vieux_murs

Jean Loron Pouilly-Fuissé Les Vieux Murs 2020, Frankrike, Bourgogne, Nr 2484, 261 kr

Underskattat ursprung som är på god väg att ta sin rättmätiga position i Bourgogne. Här i Mâconnais är dock priserna fortfarande modesta i förhållande till övriga områden i trakten. Gulfruktig och chardonnaysmörad tät och energisk i nosen. Med en fet textur, krutmineraliskt frisk syra och fullt av gul stenfrukt som ananas, mogna plommon, persika tillsammans med citrus, grillad citron, en knippe köksörter och brynt-smörade-popcorn. Perfekt till citronkyckling eller till plattfisk med smörgräddig sås.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

Riedel Veloce Chardonnay, vinglas 2-pack, 644 kr

Riedels serie Veloce är döpt efter det italienska ordet för snabb. Vinglasen i tunn, elegant kristall är formgivna för viner på druvan chardonnay – perfekta för ekfatslagrade, fylliga viner med låg syra. Den stora kupan med vid öppning förstärker aromerna och de ljuva ekfatstonerna.

winetable_grababottle_bonterra_cabernet_sauvignon

Bonterra Estate Collection Cabernet Sauvignon 2019, USA, Kalifornien, Nr 6526, 251 kr

Ekologisk cabernet sauvignon från Mendocino County fullmatad av svartvinbär, körsbär, vanilj, läder och ekfat. Torrt strukturerat med överhängande ekfat över lätt solmogen och varm frukt i avslutet. Bonterra är en av de äldsta ekologiska vintillverkarna i USA och sedan 1993 har man enbart producerat vin från ekologiskt odlade druvor. Ett vin som är både bredaxlat och jänkarcharmigt med elegans som passar till fredagsbiffen med nyslagen beasås och hemmapommes.

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.